Рекордьорът по голове във Висшата лига Алън Шиърър направи анализ

...
Рекордьорът по голове във Висшата лига Алън Шиърър направи анализ
Коментари Харесай

Лестър може да се възползва от проблемите на грандовете

Рекордьорът по голове във Висшата лига Алън Шиърър направи разбор на борбата за водещите позиции в шампионата след последния кръг.

Ако бях на мястото на мениджъра на Лестър Брендън Роджърс, щях да потривам ръце от удовлетворение и да мисля каква прелестна опция ми се открива този сезон. Докато Ливърпул и Манчестър Сити са благи напред от всички останали на върха на класирането, другите тимове, които нормално ги преследват, имат съществени проблеми. " Лисиците " са най-хубави от останалите и трети сега, като може съществено да се замислят по отношение на опцията да са там и в края на сезона.

През лятото Роджърс сложи като цел топ 6, а от видяното до този миг неговият тим има огромен късмет да я реализира, само че топ 4 е действителна опция. Те не би трябвало да се плашат от Арсенал, Челси, Манчестър Юнайтед или Тотнъм, тъй като представянето им в последно време сподели, че няма с какво да ги уплашат.

Лестър игра едва, когато загуби от Юнайтед предходния кръг, само че сподели качествата си при триумфа над Тотнъм. " Шпорите " имат проблеми сега, изключително при гостувания. Те нямат победа надалеч от вкъщи в шампионата от януари. При последните си три гостувания те водеха на почивката - против Арсенал, Олимпиакос и " лисиците ", като не съумяха да завоюват нито един от тях. Това демонстрира, че не са задоволително постоянни.

James Maddison against Tottenham Hotspur #LCFC pic.twitter.com/v0euNU14Nn
— Filbert Street (@FiIbertStreet) September 21, 2019
Лондончани имаха страховит минал сезон, играха край в Шампионската лига и влязоха в топ 4 на Висшата лига за четвърта поредна година, само че наподобяват надалеч от идващото равнище и превръщането в действителен съперник за купата.

Арсенал сподели темперамент, с цел да обърне Астън Вила от 1:2 с човек по-малко, само че тази победа не може да скрие обстоятелството, че тимът има съществени проблеми в отбрана. Те не са единствено в отбранителната четворка, а и в халфовата линия, където няма задоволително играчи, които да се връщат и да покриват.

Челси, който няма мач без позволен гол в осем мача от началото на сезона, са в сходно състояние. Срещу Ливърпул те демонстрираха, че са рискови в офанзива и постоянно може да вкарат гол, само че за жалост на Франк Лампард наподобяват по този начин, че във всеки един могат и да позволен. Много от играчите им са млади и наивни. Очаква се да бъдат непостоянни, а това води до голове във вратата им.

Те ще продължат да имат мощни мачове, като тези против Ливърпул, макар загубата, и против Уулвърхамптън седмица по-рано. Резултатите обаче не постоянно ще бъдат толкоз сполучливи заради неналичието на опит.

24/09 - On this day in 2005, Chelsea set a new Premier League record of winning their first seven games of the season in the competition, becoming the first top-flight side to do so since Liverpool in 1990-91. Heaven. #cfc pic.twitter.com/Lro3yrPlPr
— OptaJoe (@OptaJoe) September 24, 2019
Арсенал, Челси и Тотнъм най-малко поставиха старания през уикенда. При Манчестър Юнайтед нямаше доста от това при трагичното им показване при загубата от Уест Хам. Мениджърът на “червените дяволи” Оле Гунар Солскяер беше положително надъхан в изявленията си след мача, само че най-вероятно е наясно какъв брой зле е неговият тим.

Разбирам за какво той отбрани играчите си, защото измежду тях има млади футболисти и той не желае да ги съсипсва с обществени рецензии, само че мисля, че им е споделил напълно разнообразни неща в съблекалнята. Ман Юнайтед беше слаб във всички детайли в мача против " чуковете ". Липсваше битка, креативност, нямаше искра в офанзивата. Представянето им просто беше неприемливо.

Сега се вижда ясно, че " алените дяволи " поеха голям риск, когато продадоха Ромелу Лукаку на Интер и желаеха от недоказани голмайстори или неграли на тази позиция да го заместят. Маркъс Рашфорд има голям гений, само че към момента има къде да се развива. Мейсън Грийнууд е с голям капацитет, само че е прекомерно да се желае от него да води офанзивата на Юнайтед на 17 години.

В отсъствието на контузения Антони Марсиал и Грийнууд, който беше болен, на пейката нямаше централен нападател, който да влезе на мястото на Рашфорд, когато той се контузи след час игра на " Лондон Стейдиъм ". Симпатизирам на Рашфорд, който в шести следващ мач няма гол от игра, тъй като и аз не бих имал очаквания да вкарам 25-30 гола, в случай че играех в този тим, само че той би трябвало и самичък да си помогне.

Все още не знаем дали 21-годишният британски национал ще приключи като централен нападател, само че в случай че желае да бъде нападател от най-високо равнище с инстинкт на палач, тогава би трябвало доста да усъвършенства придвижването и позиционирането си в наказателното поле. Освен това би трябвало да се научи да вкарва и грозните голове.

Ole Solskjaer's first nine away games as a Manchester United manager vs the last nine away games (Since that game in Paris)

This is unbelievable. pic.twitter.com/eR6ituB6HX
— Red Devil Bible (@RedDevilBible) September 23, 2019
Съставът на Юнайтед има пролуки в халфовата линия и в нахлуване, което се акцентира от играчите на пейката в неделя, когато като запаси влязоха Лингард, Фред и Гомес. Солскяер би трябвало да откри повече хрумвания в офанзива отнякъде. Ключово е да извлече повече от Пол Погба, когато той се възвърне и се върне на терена.

Една от мощните страни на отбора е да стои по-прибрано и да санкционира противниците на контраатаки, само че те би трябвало да намерят метод и да пречупват тимове, които се пазят надълбоко против тях. Те не съумяха да създадат това при семейството на Кристъл Палас през август и обстановката бе сходна против Уест Хам, който е добре огранизиран и не им остави доста пространство.

Ако главната тактичност е да играят на контраатаки, това е може да сработи, само че какво ще вършат, когато този проект не прави работа? Не сме видяли нищо, което да подсказва, че Солскяер има отговор, като единственото нещо, което може да му носи разтуха е, че някои от другите огромни тимове имат проблеми.

Алън Шиърър за " Би Би Си "
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР