Рекордьор по измежду всички кандидат-депутати в Смолянско е д-р ,

...
Рекордьор по измежду всички кандидат-депутати в Смолянско е д-р ,
Коментари Харесай

Анестезиолог спечели най-много преференции сред кандидат-депутатите в Смолянско

Рекордьор по всред всички кандидат-депутати в Смолянско е доктор, който е трети в листата на ГЕРБ-СДС, сочат данните в. С личен избор за анестезиолога в Отделението па анестезиология и интензивно лекуване на регионалната болница са дали своят вот 2696 индивида.
Вторият в листата – регионалният шеф Недялко Славов, е получил поддръжката на 1967 гласоподаватели, а лидерът доктор има персонален избор от 1715 души.
Като цяло листата на ГЕРБ-СДС е утвърдена с 15 571 гласа. С този резултат тя печели 1,342% от 4-те депутатски места за 22-ри многомандатен изборен регион, само че преразпределението по системата Хеър-Ниймайер трансферира остатъка от Смолян към мандат в друга част на страната, който не събира с малко един депутатски мандат за обединението. Така листата на ГЕРБ-СДС в Смолян остава с един депутатски мандат.
 Галъп: Повече и по-образовани мъже, само че по-малко дами са дали своят вот на изборите спрямо 2017 година Галъп: Повече и по-образовани мъже, само че по-малко дами са дали своят вот на изборите спрямо 2017 година
48,3% мъже са дали своят вот на парламентарните избори спрямо 44,7% през 2017 година Това е нарастване на каузи на мъжете с близо 4%. Прот...
Известно е, че в Движението за права и свободи не работят за преференции. Въпреки това, лидерът Хайри Садъков, определен за народен представител, е посочен от 918 гласоподаватели. Втората в листата на Движението Денислава Кокутева има 390 преференциални гласа, а третият – Велко Хаджиев, е с 405. Общо за Движение за права и свободи са дали своят вот 11 056 индивида, което значи 0,952% от един мандат. Този минус за мандата на Садъков ще се компенсира с остатък за Движение за права и свободи от различен район.
С преференциален избор на 1205 гласоподаватели е лидерът на „ ИТН “ Александър Вълчев, който ще стане депутат. Асен Кехайов – втори в листата, е утвърден от 444 индивида преференциално, а третият – Йордан Фотев, е получил персонална поддръжка от 532-ма гласоподаватели.
Има Такъв Народ завоюва третото място на изборите в Смолянска област с 8504 гласа в своя поддръжка, което значи 0,733% от един мандат. Сценаристът Александър Вълчев ще стане депутат, като дефицитът за мандата му ще се добави с остатък за Има Такъв Народ от различен изборен регион.
Водачът на Българска социалистическа партия за България Александър Симов е получил утвърждението едвам на 671 души, до момента в който вторият в листата – Емил Хумчев, е спечелил близо два пъти повече преференции – 1186 на брой. Като цяло листата на „ Българска социалистическа партия за България “ събра на парламентарните избори в неделя 7165 гласа. Това им обезпечава 0,617% от един мандат, само че Симов ще стане депутат. Недостатъкът за цялостен мандат по системата Хеър-Ниймайер ще бъде допълнен от остатък за обединението в различен район. 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР