Рекордно закъсня – с повече от 8 часа. От Националната

...
Рекордно закъсня – с повече от 8 часа. От Националната
Коментари Харесай

Пътнически неволи: 8-часово закъснение на влак и проблеми с контактните мрежи


Рекордно закъсня – с повече от 8 часа. От Националната компания „ Железопътна инфраструктура “ обясниха, че закъснението се дължи на паднало дърво след излизане от тунел в региона на гара Стряма.

Снимка: Редакторски екип


„ Веднага са изпратени два спешни екипа за три часа се справили с премахване на повредата. Имало е разкъсан контактен проводник и това е наложило по-дълго време да възвръщат повредата “, изясни Кирил Костадинов, основен инспектор по сигурността на НКЖИ.

Снимка: Редакторски екип


Пътниците престояват на гара Стряма. Превозени са до Карлово с дизелов локомотив, показват от БДЖ. Там сменят локомотива още веднъж, натрупва се още закъснение. При Карнобат пък се постанова промяна на бригадата на влака поради приключване на работното време и по този начин се стига до рекордното забавяне.

С два часа и половина пък закъсня влакът от Пловдив до Варна поради проблеми с контактната мрежа. Пътниците от влака описват, че прекъсването на композицията е било стресиращо:

„ В полетата няма никакви пътища. Чу се ужасяващ тропот. Аз доста се стреснах, а то този пантограф се е счупил и паднал, като се е блъснал в прилежащия вагон “, Нели Велева, която пътува в композицията.

Снимка: Редакторски екип


Рано сутринта поради други проблеми с контактната мрежа пасажерите от няколко композиции в региона сред Горна Оряховица и Стара Загора са били извозени с рейсове до крайните дестинации, оповестяват от БДЖ.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР