Рекордно ниски стойности на избирателната активност - 27,76% - в

...
Рекордно ниски стойности на избирателната активност - 27,76% - в
Коментари Харесай

Илко Стоянов от Има такъв народ и сваленият от съда Румен Томов водят в Благоевград

Рекордно ниски стойности на изборната интензивност - 27,76% - в частичния локален избор за кмет на Благоевград отчитоха от Общинската изборна комисия в регионалния център, съобщи БНР.

Изборният ден там към този момент завърши.

Краят на изборния ден беше разгласен с решение на Общинската изборна комисия тъкмо в 20:15ч. Оказа се, че възрастните хора са били по-активни пред урните, а усложненията от машинното гласоподаване са пренебрежимо малко.

Най-ниска беше интензивността в секциите, ситуирани в двете ромски махали на града. Там са дали своят вот приблизително 15%. През целия избирателен ден към тези секции имаше засилено полицейско наличие, което отстрани опцията за платен и следен избор.

Другото, с което бяха белязани частичните избори за кмет на Благоевград, беше неналичието на тъжби, както от щабовете на седмината претенденти, по този начин и на сигнали за нарушавания на изборния развой, подадени до полицията и прокуратурата.

Протоколите от първите секции към този момент са предадени в общинската изборна комисия, а резултатите тях дават преднина на Илко Стоянов от " ИТН " и самостоятелния Румен Томов, чиито пълномощия бяха прекъснати предварително.

Дали ще има балотаж ще стане ясно в края на деня.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР