Рекордно количество контрабандни цигари заловиха съвместно столичната и граничната полиция

Рекордно количество контрабандни цигари заловиха съвместно столичната и граничната полиция ...

МВР спря още една пратка на контрабандни цигари за почти 1 милион лева.Рекордно количество контрабандни цигари заловиха съвместно столичната и граничната полиция само за седмица. Последният удар е бил в склад в „Кремиковци”, а стоката там е за над 900 хиляди лева. Така заедно със заловените на бургаското пристанище нелегални цигари, сумата набъбва до близо 2 милиона лева. А пратките се оказаха част от един и същи контрабанден канал. По случая обаче все още няма задържани, съобщава "Канал 3".

 
„В 20 дървени палета, много добре укрити, бяха открити 122 999 кутии, около 246 мастербокса. Количеството е доста голямо, а стойността е над 900 хил. лева”, обяви на брифинг в МВР директорът на СДВР старши комисар Ивайло Иванов. 
 
И обясни, че до находката се е стигнало именно след задържаната пратка на пристанището в Бургас.
 
„В Бургас беше извършена проверка и беше задържано голямо количество цигари. Бяха извършени действия по установяване на фирмата получател на цигарите, която е със седалище София. Складовете, в които са намерени цигарите, са на фирмата получател. Установени са ползвателите на помещенията, имат си редовни договори“, обяви ст. комисар Иванов. 
 
„Дъските са издълбани на фреза, в тях са укрити кутии цигари, без акцизен български бандерол. Марката им е „Реджина“. Дъските са били покрити с идентичен фурнир, който да заличи интервенцията“, поясни Ивайло Иванов. 
 

„И към момента се извършват доста голям брой процесуалноследствени и оперативно-издирвателни мероприятия. На всички е ясно, че това е съществуващ канал за контрабандни цигари. Надяваме се, че с успешните ни действия сме го прекратили“, каза още той.
 
„Все още няма повдигнати обвинения за откритите цигари в Бургас и София. Към този момент се издирват няколко хора”, добави шефът на СДВР и допълни, че досъдебното производство е под надзора на Окръжна прокуратура-Бургас. 
 
„Когато бъде документирана и разкрита цялата схема, ще дадем повече подробности. Вносът на цигарите е бил на пристанище Бургас, транспортирани са се до София. На този етап мога да оповестя само това. Не мога да кажа откъде идва стоката засега“, завърши Иванов.

Източник: petel.bg