Рекордно количество контрабандни цигари заловиха съвместно столичната и граничната полиция

...
Рекордно количество контрабандни цигари заловиха съвместно столичната и граничната полиция
Коментари Харесай

МВР спря още една пратка на контрабандни цигари за почти 1 милион лева

Рекордно количество контрабандни цигари заловиха взаимно столичната и граничната полиция единствено за седмица. Последният удар е бил в склад в „ Кремиковци ”, а стоката там е за над 900 хиляди лв.. Така дружно със хванатите на бургаското пристанище незаконни цигари, сумата набъбва до близо 2 милиона лв.. А пратките се оказаха част от един и същи контрабанден канал. По случая обаче към момента няма арестувани, оповестява " Канал 3 ".

 
„ В 20 дървени палета, доста добре укрити, бяха открити 122 999 кутии, към 246 мастербокса. Количеството е много огромно, а цената е над 900 хиляди лв. ”, разгласи на брифинг в Министерство на вътрешните работи шефът на Столична дирекция на вътрешните работи старши комисар Ивайло Иванов. 
 
И изясни, че до находката се е стигнало точно след арестуваната пратка на пристанището в Бургас.
 
„ В Бургас беше осъществена инспекция и беше арестувано огромно количество цигари. Бяха осъществени дейности по определяне на компанията адресат на цигарите, която е със седалище София. Складовете, в които са открити цигарите, са на компанията адресат. Установени са ползвателите на пространствата, имат си постоянни контракти “, разгласи ст. комисар Иванов. 
 
„ Дъските са издълбани на фреза, в тях са укрити кутии цигари, без акцизен български бандерол. Марката им е „ Реджина “. Дъските са били покрити с еднакъв фурнир, който да заличи интервенцията “, разясни Ивайло Иванов. 
 

„ И все още се правят значителен брой процесуалноследствени и оперативно-издирвателни мероприятия. На всички е ясно, че това е действителен канал за контрабандни цигари. Надяваме се, че с сполучливите ни дейности сме го прекратили “, сподели още той.
 
„ Все още няма повдигнати обвинявания за откритите цигари в Бургас и София. Към този миг се търсят няколко хора ”, добави шефът на Столична дирекция на вътрешните работи и добави, че досъдебното произвеждане е под надзора на Окръжна прокуратура-Бургас. 
 
„ Когато бъде документирана и разкрита цялата скица, ще дадем повече детайлности. Вносът на цигарите е бил на пристанище Бургас, превозени са се до София. На този стадий мога да оповестя единствено това. Не мога да кажа от кое място идва стоката към този момент “, приключи Иванов.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР