Рекордно голям сом извади с въдицата си от река Марица

...
Рекордно голям сом извади с въдицата си от река Марица
Коментари Харесай

60-кг. сом извадиха от р. Марица

Рекордно огромен сом извади с въдицата си от река Марица 29-годишният Николай Атанасов от Свиленград, заяви "Старият мост ".

Водното страшилище тежи тъкмо 60 кг и е дълго 2,20 м.

„ Бяха минали 12-13 часа, откогато заложих въдицата тъкмо, където река Канаклийка се влива в Марица, когато към 5 часа сутринта в неделя последва мощен удар и спинингът се огъна ", превъзбудено споделя Николай Атанасов.

"Бях разтегнал влакното до отсрещния бряг, на към 60 – 70 метра разстояние. За примамка бях заложил 250-грамова каракуда, като закачих кордата на клон, тъй че стръвта да е потопена двайсетина сантиметра във водата ", посочи Николай Атанасов.

Около 40 минути траяла борбата с водния звяр, до момента в който бъде изваден от водата. Наложило се Николай да влезе в реката, тъй като сомът мощно заплувал по течението. Куката от „ шест нули “ и дебелото влакно 0,80 обаче съумели да устоят, до момента в който пристигна помощ.

„ Добре, че дружно с мен бяха няколко другари, които влязоха с лодка, с цел да го изтеглят, отбелязва щастливият рибар.

"Искам да благодаря на Красимир Костадинов – Гибона, Лозко Георгиев – Байто, Христо Георгиев – Метъла и Иван Ангелов, без тяхната помощ нямаше да се оправя. Впрочем те също имаха шанс този ден, улавяйки два бели амура по десетина кг и един сом 6 кг. ", съобщи Атанасов.

Той работи като изпращач и е унаследен рибар. Дядо му, на който е кръстен, е бил един от най-прочутите балакчии в Свиленград. Именно той го е запалил по риболова преди към 20 години.

От две-три години не бях ходил на Марица за риба, споделя Атанасов. Предпочитам да ловувам на бент. Ивайловград, само че очевидно в този момент съм извадил шанс. Най-голямата риба, която съм хващал до момента, е 15-килограмов сом на Ардата, показа още Атанасов.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР