Рекордни температури бяха измерени днес в страната, съобщиха от Националния

...
Рекордни температури бяха измерени днес в страната, съобщиха от Националния
Коментари Харесай

НИМХ: Вчера отново бяха измерени рекордни температури

Рекордни температури бяха измерени през днешния ден в страната, оповестиха от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ).

В Ловеч регистрираха нов връх - 39,9 градуса на сянка. Досегашният връх за 26 юли е бил регистриран през 2021 година, когато термометрите са отчели 37,9 градуса. Към 15:00 часа в Русе живакът е посочил 42 градуса, което е най-високото равнище за страната, напомня Българска телеграфна агенция.

40 градуса са били измерени и във Велико Търново, Свищов, Разград, Силистра, Хасково и Сандански. В Ямбол са регистрирани 39 градуса, само че това е надалеч от температурния връх от 5 юли 2000 година - 44,4 градуса. Днес в Търговище бе регистриран и температурен връх за датата 27 юли. Към часа за отчитане в Метеорологичната обсерватория - 15:15, термометърът е отчел 40,1 градуса, заяви за Българска телеграфна агенция ръководителят на институцията Красимира Стойчева. Справка в регистрите демонстрира, че до момента оптималната температура, регистрирана на тази дата, е от 2000 година - 39,5 градуса.

Заради горещините в София продължи изключителното миене на съществени улици и булеварди, в доста градове в най-горещите часове на деня беше раздавана гратис минерална вода.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР