Рекордна за последната година пратка от 191,220 кг. хероин на

...
Рекордна за последната година пратка от 191,220 кг. хероин на
Коментари Харесай

Вижте как кучето Ричи е открило пакетите с хероин на Капитан Андреево!

Рекордна за последната година пратка от 191,220 кг. хероин на стойност 12,415 милиона лв. е разкрита и арестувана от митничари на пункта с Турция "Капитан Андреево ". Случаят бе разгласен на взаимен брифинг на шефа на Агенция "Митници " Георги Костов, основния секретар на Министерство на вътрешните работи Младен Маринов и зам.-окръжния прокурор на Хасково Дарина Славова, предава Българска телеграфна агенция.

Това е станало на 23 май сутринта на входно трасе на тежокотоварни коли, заяви Георги Костов. Тирът с турска регистрация с лидер 61-годишен турски жител по документи е превозвал керамично лепило теракол от югоизточната ни съседка за Белгия, като товарът е бил окомплектован с апарати за механотерапия за Холандия, посочи Костов.

По негови думи при започване на обработката на камиона е сработил рисков профил, заложен от Министерство на вътрешните работи. Последвала е щателна инспекция с пролъчване с ренгенов уред, която не е открила нищо подозрително. Започнала е и физическа ревизия, при която митническото куче Ричи се стопира до една от торбите. Тя е била фабрично запечатана, а в нея е открит 2-килограмов пакет с хероиново оцветяване при теста, посочи Костов.

Той добави, че по-късно е почнало отваряне на всички торби с теракол, с цел да бъдат открити общо 95-те пакета с опиат. Тепърва щяла да се предприеме и химична експертиза на чистотата на хероиновото вещество. Директорът на Агенция "Митници " сложи специфичен акцент върху извънредно огромната предварителна подготовка на трафикантите с фабричното затваряне на всички торби с опиат. Избраното веществото теракол, което по компактност и консистенция дава отговор на тези на хероина, също говорело за това.

Костов разяснява също по този начин и заслугата на митническото куче Ричи, което е мелез сред кокер-шпаньол и бретон. То било извънредно дейно при обработка на тесни пространства, а по принцип породата била обучавана за търсене на трюфели.

Разкриването на контрабандата бе допустимо в резултат на работата с партньорски служби, с които е построен рисковият профил. Операцията продължава, сподели основният секретар на Министерство на вътрешните работи Младен Маринов. Той също посочи огромния професионализъм на чиновниците, които е оказал помощ да бъде предотвратено закононарушението.

Започнало е досъдебно произвеждане. Повдигнати са обвинявания, а хипотетичният контрабандист е арестуван с прокурорско разпореждане за 48 часа, разгласи зам.-окръжният прокурор на Хасково Дарина Славова.

Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР