Рекордите не са това, което мотивира Ливърпул да продължава със

...
Рекордите не са това, което мотивира Ливърпул да продължава със
Коментари Харесай

Клоп: Ако "Ливърпул" мисли за рекордите няма да спечели нито един мач

Рекордите не са това, което стимулира " Ливърпул " да продължава със мощните си изяви през сезона. Това изясни мениджърът на алените Юрген Клоп ден преди значимото посещение на " Тотнъм ".

В събота мърсисайдци се изправят против " шпорите ", а в случай че победят, ще съберат 61 точки след 21 мача. До момента нито един тим от Висшата лига и от топ 5 шампионатите на Европа не е събирал подобен актив след 21 кръга.

" Не съм помислял даже и за секунда за това, няма да го направя и в този момент. Единственото, което мога да ви кажа, е, че в случай че " Ливърпул " мисли за върхове, то няма да спечелим нито един мач, нямаше и да сме спечелили толкоз доста до момента ", сподели Клоп на конференция.

" Ливърпул " води с 13 точки на върха във Висшата лига и се движи по график да усъвършенства куп върхове. Тимът може да нападна достижението на " Манчестър сити " от 100 точки в края на сезона, а също по този начин се доближава до върха от следващи мачове без загуба на " Арсенал ", като има 37, а " артилеристите " записаха 49.

" В спорта тимовете, които са поставяли върхове, са го реализирали не тъй като са желали, а тъй като са били фокусирани във всеки мач и при всяка стъпка. Единственото, което ме интересува сега, е срещата с " Тотнъм ", добави германецът.

Клоп изравни връх на Гуардиола

Ден преди срещата с " Тотнъм " Клоп получи и лична премия, откакто беше определен за управител на месеца за декември. Германецът изведе отбора си до пет победи от пет срещи и беше определен за №1 за четвърти път през сезона.

Единственият месец, в който Клоп не завоюва наградата, беше октомври, когато премията отиде във Франк Лампард от " Челси ".

С четвъртата си премия за управител на месеца Клоп се подрежда до Пеп Гуардиола, като двамата са наставниците с най-вече награди в границите на един сезон. Германецът има още пет месеца, с цел да излезе отпред по този индикатор.

Клоп и Гуардиола имат общо по седем награди за управител на месеца.

" Важно е да останем съсредоточени, както футболистите, по този начин и аз. Надявам се да печеля тази премия и през януари, в случай че тимът продължи да се показва толкоз добре ", сподели Клоп.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР