Рекорден брой състезатели – 200 ще участват в международния турнир

...
Рекорден брой състезатели – 200 ще участват в международния турнир
Коментари Харесай

200 състезатели идват в Шумен за международния турнир по ускорен шах и блиц

Рекорден брой състезатели – 200 ще вземат участие в интернационалния шампионат по интензивен шах и блиц, който ще се организира от 28 до 30 юли в Шумен. Сред тях, с изключение на доста деца, ще има 12 гросмайстори, 11 интернационалните майстори и още доста мощни шахматисти. Участие са декларирали и състезатели от 12 националности, с изключение на българите.

Това оповестиха на конференция през днешния ден Илиян Хараланов и Атанас Димитров от СКШ “Шумен”, който е главен уредник на конкуренцията, дружно с Община Шумен.

“Очертава се извънредно мощно съревнование. В досегашните издания на шампионата имахме по-малко състезатели, предходната година бяха 120 и това е едно предизвикателство за нас. В Шумен ще играят едни от най-хубавите български шахматисти, а под №1 е подложен Кирил Георгиев. Заради огромния брой участници шампионатът ще се организира в три дни " изясни Атанас Димитров.

Илиян Хараланов добави, че рекорден за България е и наградният фонд на конкуренцията, който е общо 20 000 лева

“Преди 4 години започнахме целеустремено работа с концепцията да превърнем Шумен в шахматна столица на България. В края на другата седмица това ще е реалност с провеждането на този шампионат " сподели Хараланов.

То добави още, че това съревнование е " върхът на пирамидата ", като през последните години клубът е съумял да възпламени по шахматната игра стотици деца от шуменските учебни заведения, като от тях 80 непрекъснато упражняват и вземат участие в надпревари от името на СКШ “Шумен”.

От тази година майсторският шампионат ще се назовава Международен шампионат по интензивен шах и блиц “Шумен” (досега бе мемориал Стоян Иванов). Състезанието за 2023-та година започва в петък, 28 юли, в зала “Арена Шумен” в 14,30 часа, като следва да се изиграят 4 кръга от общо 9-те от шампионата по интензивен шах. В събота ще се проведат 3 кръга, а от 15,30 часа ще стартира не по-малко забавният шампионат на блиц. В неделя от 10,00 часа са последните 2 кръга от надпреварата по интензивен шах и след 13,00 часа ще бъдат оповестени и наградени най-хубавите в конкуренцията.

Входът за фенове е свободен.

Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР