Рекорден брой отбори ще участват в най-големия и престижен футболен

...
Рекорден брой отбори ще участват в най-големия и престижен футболен
Коментари Харесай

Рекорден брой отбори на аматьорския Албена Къп 2019

Рекорден брой тимове ще вземат участие в най-големия и влиятелен футболен шампионат за дилетанти Албена къп 2019. Осмото издание е планувано от 13 до 16 юни 2019 година с награден фонд от 12 000 лв.. Надпреварата се провежда от „ Албена “ АД и „ Турист Спорт Холидейс “ ЕООД и има за цел участниците да съчетаят прелестно летуване в курорта с страстите от влиятелния аматьорски футболен шампионат.

Традиционно в шампионата вземат участие най-хубавите тимове по минифутбол от цялата страна, многократни спечелили в други аматьорски футболни формати. Очакванията са тази година броят тимове да бъде рекорден и да надвиши 30. На участниците се оферират отличните условия за летуване и съвършените терени в КК „ Албена “. Отборите ще бъдат разпределени посредством чоп в осем групи и след изиграването на предварителния кръг първите два отбора от всяка група ще продължат в елиминационна фаза.

Победителите в шампионата ще завоюват 3200 лв., подгласниците им – 2400 лева, отборите на трето и четвърто място по 1600 лева, а тимовете от пето до осмо място по 800 лв..

Официален патрон на шампионата е Димитър Пенев – треньор №1 на 20 век.

Спечелването на купата „ Европейски курорт на спорта за 2019 година “ провокира сериозен интерес към българската морска перла Албена. Курортният комплекс бе почетен със званието на Годишната гала на ACES Europe през декември м.г. в Брюксел. Титлата се дава за първи път в историята и явно е причина за увеличените поръчки за отмора това лято.

Богатият календар се добавя от събития както на равнище професионален спорт, по този начин и от шампионати за дилетанти. Насърчават се детските шампионати и пара-спортовете. Наскоро в обновеният вътрешен басейн с минерална вода в сърцето на Албена, започва и учебно заведение по плуване за деца и възрастни.

Наред с това курортът е хазаин на над 100 спортни събития тази година, измежду които няколко спартакиади, олимпийски юношески фестивал на БОК, подготвителен лагер на тежкоатлети от Канада, а по капиталовата стратегия се реновира инфраструктурата на залата, на футболния комплекс,
на игрищата в Оброчище и на плажа се оформят специфични площадки за замесване на повече хора в спортни занимания посредством анимациите за почиващите. Общо над 25 000 души ще се възползват през 2019 година от
спортната база на един от най-хубавите международни комплекси в това отношение. Същевременно това лято Албена ще означи своя 50-годишен празник.

Все още е отворена процедурата по подаване на поръчки от искащите да вземат участие в аматьорския футболен шампионат Албена къп 2019: www.albenacup.com.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР