Реконструкцията е извършена на около 70%, ще продължи през септември

...
Реконструкцията е извършена на около 70%, ще продължи през септември
Коментари Харесай

Ремонтът на яз. „Ясна поляна“ не приключи в срок, спрян е до края на летния сезон

Реконструкцията е осъществена на към 70%, ще продължи през септември

Ремонтът на язовир „ Ясна поляна “, който доставя с питейна вода района на юг от Бургас, е краткотрайно спрян . Това излиза наяве от отговор на строителния министър Андрей Цеков след запитване на депутат по реда на парламентарния надзор.

Бургаският народен представител от ГЕРБ Андрей Рунчев напомня на министъра, че срокът за привършване на ремонта е бил 18 юли, а всеки вторник се серпантина водата. Това вреди извънредно доста на туризма в района, показва Рунчев и слага казуса пред министър Цеков.

Последното прекъсване на водоподаването от язовира е било на 11 юли , написа пък в отговора си министърът.

От 24 юли има подписан акт пример №10 за прекъсване на строително-монтажните работи (между възложителя и изпълнителя), т.е. през месеците на дейния туристически сезон няма да се стопира водата за осъществяване на ремонтни действия по резервоара на станцията. Наличният размер в бент. „ Ясна поляна “ демонстрира, че в разгара на сезона се подсигурява подаването на питейна вода, изяснява още Андрей Цеков.

Той припомня, че договорът за ремонта е сред Областна администрация-Бургас и компания „ Артстрой “ ООД. Т.е. Министерството на районното развиване и благоустройството и ВиК-Бургас не са страна по него.

Назависимо от това Андрей Цеков назначил работна група, включваща и външни специалисти, за мнение . Досега били направени три визити на обекта и били дадени инструкции на ВиК оператора за възстановяване на употребата.

По неофициална информация на „ Флагман “ ремонтът е осъществен на към 70%. Той ще продължи през септември с настъпването на края на туристическия сезон.

Спирането и стартирането на водата поради реконструкцията основава съществени вторични проблеми на ВиК-Бургас – пръсване на остарели тръби по трасето.

Ремонтът на пречиствателната станция на „ Ясна поляна “ бе неотложен, само че стартира със забавяне – едвам през юни, което докара и до проблемите с водоснабдяването в сезона на летните почивки.

 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР