Режисьорът Александър Морфов е имал пъклен план как да махне

...
Режисьорът Александър Морфов е имал пъклен план как да махне
Коментари Харесай

Пъкленият план на Ал. Морфов. Разкри го Копринка Червенкова

Режисьорът Александър Морфов е имал демоничен проект по какъв начин да махне Велислава Кръстева от Народния спектакъл благодарение на някогашния министър на културата Велислав Минеков. Това разкри дългогодишният основен редактор на вестник “Култура “ Копринка Червенкова в изявление за БНР.

Според нея, в случай че Минеков е бил оставен като министър във втория кабинет на Гълъб Донев, той незабавно е щял да уволни шефа на театъра Васил Василев, а по-късно - да назначи за краткотрайно изпълняващ длъжността Александър Морфов. Той пък незабавно щял да се освободи от Кръстева и да се признае за победител.
-->
Това щеше да е неговата цел, а не да се бори с конкурс да стане шеф, тъй като към този момент има два мандата зад тила си, а по време на единия от тях щеше да провали 100-годишния празник на Народния спектакъл, по тази причина и беше уволнен, напомни Копринка Червенкова.

 Тя счита, че абсурдът с Народния спектакъл е изял главата на Минеков, само че той е почнал още назначението на основния режисьор, което е било заричане на шефа Василев още в концепцията му при присъединяване му в състезанието предходната година.

Върнаха го в театъра, само че нямаше всенародни тържества по този мотив, напомня Копринка Червенкова.

Ако беше останал министър, Минеков щеше да уволни шефа, по какъв начин не знам щеше да го направи, несъмнено нелегално,  само че това щеше да се случи,  твърди тя.

Червенкова е безапелационна, че Велислава Кръстева не е назначена по политически аргументи.

Не мога да си визия, че Движение за права и свободи са я поставили там. Била е дружно с Василев заместник-министър на културата преди време. Той е решил, че тя е ефикасна, това е моята догадка, сподели журналистката.

На Морфов не му излезе пасианса, тъй като се намесиха към 50 актьори от Народния спектакъл. Те отхвърлиха да се съобразят с капризите на Морфов и описаха обстановката в театъра на президента, сподели още тя.  

Според Червенкова последното видео, което се появи в обществените мрежи, е направено от хората на Морфов, пуснато е с благословията на режисьора, тъй като той няма интерес от западнал скандал и би трябвало да обслужва суетата си.

Скандалът към този момент затихваше, тъй като новият министър по никакъв метод няма да взе участие в него. Сега обаче абсурдът към този момент се трансформира в политическа дискриминация. И към този момент не се приказва за махане на шефа, а за махане на Морфов, съобщи Червенкова като допусна, че това отново ще предизвика приказките за „ националното благосъстояние Морфов “..

Единственият ход на шефа Василев е да го уволни. Ако не – абсурдът ще затихне и ще чакаме какво Морфов ще измисли, с цел да го вдигне още веднъж, безапелационна е тя.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР