Режисьорът, актьор, продуцент и председател на Съюза на руските кинематографисти

...
Режисьорът, актьор, продуцент и председател на Съюза на руските кинематографисти
Коментари Харесай

Никита Михалков е в болница с грип или ковид

Режисьорът, артист, продуцент и ръководител на Съюза на съветските кинематографисти Никита Михалков е признат в болница с грип, заяви ТАСС, като цитира негов представител.  " Никита Сергеевич е приет в болница с грип ", се показва в известието, без да се разкриват детайлности.

По-рано каналът Baza в Телеграм разгласи, че Михалков е приет в болница с ковидна пневмония, като лекарите правят оценка положението му като тежко.

Никита Михалков - наследник на поета и създател на текстовете на химна на Съюз на съветските социалистически републики и Русия Сергей Михалков и писателката Наталия Кончаловска, е на 77 години. Носител е на редица оценки, измежду които " Оскар " за най-хубав чуждоезичен филм за " Изпепелени от слънцето ". Първата значима роля на Михалков като артист е във кино лентата " Аз вървя из Москва " (1964) на Георгий Данелия. Като режисьор той основава трагикомедии, притчи, екранизации, военни драми. Сред най-известните са " Пет вечери ", " Свой измежду непознати, непознат измежду свои ", " Роднини ", " Няколко дни от живота на Обломов ", " Незавършена пиеса за механично пиано ", " Робиня на любовта ", " Изпепелени от слънцето ". 

Михалков е на 77 години. По-големият му брат, Андрей Кончаловски, е също знаменит режисьор. И двамата са поддръжници на режима на Путин. В последните години Никита Сергеевич се прочу като последовател на всевъзможни тайни теории, развивани от него в предаването " Бесогон ". В него той се изявава като краен реакционер, набожен маниак и изобличител на " демократичния Запад ".

Сред последните му хрумвания бе да се учредят " евразийски Оскари " - предизвикана от глобите на Запада по отношение на Русия след нахлуването в Украйна.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР