Режимът във Венецуела се е опитал да изнесе незаконно активи

...
Режимът във Венецуела се е опитал да изнесе незаконно активи
Коментари Харесай

Венецуелски депутат: Имало е опит да се изнесат активи на „Петролеос де Венесуела” в България

Режимът във Венецуела се е опитал да изнесе нелегално активи на държавната петролна компания в България. Това написа в „ Туитър” Карлос Папрони , опозиционен народен представител във Венецуела и комисар по финансовите въпроси към провъзгласилия се за президент опозиционен водач Хуан Гуайдо :

Logramos detener una transacción ilegal de los usurpadores que pretendían continuar el saqueo de PDVSA a través de una casa de bolsa en Bulgaria. Seguiremos en la lucha para proteger los activos de la República. Fuerza Venezuela
— Carlos Paparoni (@CarlosPaparoni) February 9, 2019
„ Успяхме да спрем противозаконна транзакция на узурпаторите, които желаеха да продължат плячкосването на „ Петролеос де Венесуела”, посредством брокерска къща в България. Продължаваме борбата да защитим имуществото на Републиката. Напред Венецуела!”, твърди Папрони.

Към момента няма информация за каква сума става въпрос, нито коя е брокерската къща.

В коментар по тематиката в предаването „ Тази неделя” на bTV ръководителят на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов съобщи, че по този начин поднесената информация наподобява част от хибридна война, само че самият той не изключва вероятността венецуелските управляващи да употребяват сходни подходи за изнасяне на държавни средства зад граница.
Цветан Цветанов: Убеден съм, че Русия ще опита интервенция в изборите ни Той разяснява и информацията за връзка сред отравянето на Емилиян Гебрев и случая „ Скрипал ”
„ Разбира се, че при такива тоталитарни общества, когато обстановката е сериозна и когато се приказва към този момент за промяна на режима, несъмнено, че това са методите. А това е правено и от българската комунистическа партия, когато в действителност към този момент приключваше тяхната епоха и те трябваше да подхващат дейности за изнасяне на капитали отвън страната, с цел да може по-късно под една или друга форма да си влизат към този момент като вложения в страната”, посочи Цветанов.

Според документи, с които разполага организация Ройтерс, венецуелската петролна компания е поискала от клиентите на своите взаимни предприятия да подават приходите от продажби в сметка в откритата наскоро съветска банка „ Газпромбанк”.

И през днешния ден в страната са планувани демонстрации против и в поддръжка на президента Николас Мадуро .
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР