Регистрираната в Германия компания за производство на електромобили Next.e.Go Mobile,

...
Регистрираната в Германия компания за производство на електромобили Next.e.Go Mobile,
Коментари Харесай

Пропадна мегаинвестиция у нас, компанията фалира

Регистрираната в Германия компания за произвеждане на електрически автомобили Next.e.Go Mobile, която планираше да построи фабрика в Ловеч, е подала молба за отбрана от банкрут на фона на провокациите в промишлеността и неустойчивостта на финансовите пазари, пише Investor.bg, като цитира информация от уеб страницата на сдружението. Документите за неплатежоспособност са подадени в окръжния съд в Аахен, Германия.

Next.e.Go е напълно притежавано дъщерно сдружение на Next.e.Go N.V., което е листнато на борсата Nasdaq.

Решението да се подаде молба за отбрана от банкрут се случва на фона на забавеното търсене на електрически автомобили и неподходящите борсови условия.

Очаква се другите дъщерни сдружения на групата да стартират съответните процедури по неплатежоспособност, акцентира немската медия Wirtschaftswoche.

Next.e.Go възнамеряваше да построи три нови микрофабрики в Европа и Съединени американски щати, като задачата бе да разшири производството на своите дребни електрически автомобили за градска подвижност.

Компанията подаде капиталово предложение през 2022 година за създаване на монтажен цех в индустриалния парк " Балкан “ в Ловеч. Съоръжението трябваше да бъде изцяло оборудвано до края на 2023 година, като беше планувано да доближи цялостен индустриален потенциал през втората половина на тази година.

Капацитетът на завода по план трябваше да бъде 30 хиляди транспортни средства годишно.

Единственият модел на компанията на пътя е e.wave.x – четириместно транспортно средство сходно на Smart на Mercedes-Benz Group. e.wave.x коства минимум 24 990 евро, до момента в който Smart, който е и по-малък модел, се продава за 18 370 евро.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР