Регистриран е първият случай на морбили във Варна, съобщи за

...
Регистриран е първият случай на морбили във Варна, съобщи за
Коментари Харесай

Първи случай на морбили във Варна: Заболяла е 40-годишна жена

Регистриран е първият случай на морбили във Варна, заяви за Българска телеграфна агенция доктор Янка Драганова, шеф на дирекция " Надзор на заразните заболявания " в РЗИ в крайморския град.

Заболялата е 40-годишна жена, която е настанена в инфекциозна клиника. За момента няма затруднения на положението ѝ.

Има две благоприятни условия дамата да се е заразила, изясни доктор Драганова. По думите ѝ единият вид е това да е станало, до момента в който е била на ски отмора в Добринище. Драганова посочи, че към този момент са осведомени лекарите от РЗИ – Благоевград, които би трябвало да изследват хората, които са били в контакт с варненката.
Четири нови случая на морбили в Благоевград Съставен е един акт на шеф на детска градина за допускане на деца без осъществени нужни имунизации за възрастта
Медиците от крайморския град наблюдават и другата опция за заразяването на дамата и са изпратили в лаборатория в София проби, взети от приятеля ѝ, който пък неотдавна се е завърнал от Украйна.

Единственото несъмнено средство за предотвратяване от морбили е слагането на ваксина, напомни Драганова. Тя прикани родителите да извърнат внимание на имунизационния статус на децата си и в случай че е належащо, да ги имунизират или реваксинират.
Имунизират против морбили децата в столичния квартал „ Христо Ботев ” Личните лекари би трябвало да открият всичките си пациенти без имунизация, които са от 13-месечна до 18-годишна възраст
Хората над 18 година, който не са наясно със своя имунизационен статус, могат да си създадат проучване за титър на антителата против морбили.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР