Регистрацията на партиите за местните избори ще започне на 2

...
Регистрацията на партиите за местните избори ще започне на 2
Коментари Харесай

ЦИК: Регистрацията за местните избори започва на 2 септември

Регистрацията на партиите за локалните избори ще стартира на 2 септември от 9.00 часа и ще продължи до 11 септември. Това съобщи на конференция представителят на ЦИК Александър Андреев.

" Посочени са изискванията за регистрация, показване на заявление, дружно с приложените документи, както и броят на подписите, които поддържат партията ”, изясни представителят на ЦИК. „ Кандидатът за кмет или общински консултант би трябвало да има непрекъснат или сегашен адрес в България и в съответната община ”, добави още Андреев.

По думите му претендентите би трябвало да са декларирали своята уседналост 6 месеца преди изборите - 26 април 2019 година

" С промените в Закона за партиите беше променен и Законът за финансиране на партиите. Допуска се финансирането на партии от юридически лица, еднолични търговци, както и жители на Европейски Съюз. Гражданите на Съюза имат право да кандидатират за кмет или общински консултант ”, разяснява още Андреев.

Секции в чужбина за локалните избори няма да се разкриват, заяви Таня Цанева.

“Получаваме питане към ЦИК от жителите дали ще могат да гласоподават, когато са в чужбина в деня на изборите. Секции в чужбина за локалните избори няма да се разкриват. Това е новото ”, изясни Цанева. Тя разяснява, че изборната комисия има питане и дали ще се дават медийни пакети.

“Медийни пакети не се дават на изборите за локална власт, което не освобождава доставчиците на медийни услуги в 40 дневен период преди изборния ден да си подадат цените и изискванията за снабдители ”, добави още Таня Цанева.
 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР