Регионалното управление на образованието във Велико Търново закри две паралелки

...
Регионалното управление на образованието във Велико Търново закри две паралелки
Коментари Харесай

ОБЕЗЛЮДЯВАНЕ: Закриват паралелки в гимназии

Регионалното ръководство на образованието във Велико Търново закри две паралелки за банкет след 7-и клас поради липса на претенденти. За третото класиране в района свободни остават 405 места. 

В свищовската гимназия " Алеко Константинов " са и двете закрити паралелки, тъй като няма претенденти да учат за електротехници и за фризьори.  

За третия стадий на класирането за осмокласниците във Великотърновска област най-вече – 20, са незаетите маста за паралелката " Асистент на доктор по дентална медицина " в гимназията по електроника във Велико Търново.

По 18 претенденти чакат СУ " Владимир Комаров " във Велико Търново за монтьор по автоматизация и гимназията в Сухиндол за хлебари и сладкари.

Сериозно несбъднат е приемът и в Селскостопанската гимназия в Златарица за класа по горско стопанство, както и в Хуманитарната гимназия във Велико Търново за паралелката по право и публицистика.  

Заявления за присъединяване в третия стадий на класиране се подават онлайн или в ОУ " Св. Патриарх Евтимий " – Велико Търново, в интервала 26-27 юли 2023 г. 

Всички свободни места за района са оповестени на уеб страницата на РУО - Велико Търново. 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР