Регионалното правителство на Мадрид потвърди първия случай на т.нар. бразилски

...
Регионалното правителство на Мадрид потвърди първия случай на т.нар. бразилски
Коментари Харесай

Тревога в Мадрид! Първи случай на бразилския щам на COVID-19 в испанската столица

Регионалното държавно управление на Мадрид удостовери първия случай на така наречен бразилски вид на COVID-19 в Испания. Това е 44-годишен мъж, който е дошъл в страната на 29 януари с полет до летище Барахас.

Мъжът е имал негативен PCR тест, само че при идването си на летището в Мадрид му е изработен антигенен тест, който е дал позитивен резултат.

По-късно е изместен в болница, където вторият PCR тест към този момент е бил позитивен. Припомням, че във вторник държавното управление на Педро Санчес ограничи полетите от Бразилия и Южна Африка се цел да се спре внасянето на новите варианти открити там.

Два дни по-късно първият случай на инфектиран с южноафриканския вид на ковид бе открит в Каталуния, а в този момент се диагностицира и бразилския вариант в Мадрид.

Регионалният заместник-министър на опазването на здравето Антонио Сапатеро заяви, че в някои зони на Мадрид и региона наличието на така наречен английски вид доближава 20% от случаите на COVID-19, а в други - 50 на 100.

Според него това може да докара до увеличение на честотата на заразяване, на хоспитализациите и на смъртните случаи „ през идващите седмици “ и по тази причина още веднъж настоя за прецизно съблюдаване на рестриктивните мерки и ограниченията за сигурност.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР