Регионалното министерство ще вземе допълнителни мерки за обезопасяването на пътя-убиец

...
Регионалното министерство ще вземе допълнителни мерки за обезопасяването на пътя-убиец
Коментари Харесай

Допълнително обезопасяват пътя Русе - Бяла

Регионалното министерство ще вземе спомагателни ограничения за обезопасяването на пътя-убиец Русе - Бяла.
В момента част от пътното платно се преасфалтира, а до две седмици ще бъде сложена и маркировка. През идната година следва да се рехабилитират главно още 15 до 20 км по направлението, заяви в Русе районният министър Николай Нанков, съобщи БГНЕС.
Идеята на министерството е пътят да бъде употребен като различно трасе на бъдещата автомагистрала Русе - Велико Търново. Строителството й обаче ще стартира едвам през 2018-а, а до тогава ще страната ще отдели средства за ремонт на настоящия път.
Специално внимание ще бъде отделено на Беленския хълм и кръговото кръстовище край Бяла, където стават най-вече произшествия. Пътната организация взаимно с общината ще изградят спешна дига от инертни материали, ще се сложи осветяване и ще се подменят част от защитните уреди.
Държавата ще финансира построяването на двете съществени автомагистрали в Северна България – „ Хемус “ и Русе - Велико Търново, като ще стартира със средства от държавния бюджет и ще продължи с пари от тол таксите. Стартът на тол системата е на финалната права, разгласи министър Нанков.
„ Комисия за защита на конкуренцията се произнесе за допускане авансово осъществяване, което искахме, отхвърли жалбите на жалбоподателите. Миналата седмица се произнесе и всъщност в наша изгода, тъй че следва подписване на контракт с определения реализатор за тол системата”, сподели още Нанков.
В Русе министърът участва на първата копка на плана за рехабилитация на кея на река Дунав и се срещна с жителите на пропадащия блок „ Русия “, където ще се бъде осъществен пилотен за България план по програмата за енергийна успеваемост - за по едно и също време подсилване и саниране на блока.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР