Регионалният телевизионен център на БНТ в Пловдив отбелязва своята 50-та

...
Регионалният телевизионен център на БНТ в Пловдив отбелязва своята 50-та
Коментари Харесай

РТВЦ - Пловдив с изложба по повод половин век от основаването си

Регионалният ефирен център на Българска национална телевизия в Пловдив отбелязва своята 50-та годишнина с фотографска галерия в Цар-Симеоновата градина. Журналисти, оператори, режисьори, техници си припомниха сложните, само че значими моменти при основаването на един ефирен артикул.

Фотографиите наблюдават в исторически проект най-емблематичните продукции, ежедневната работа по основаването на излъчвания, занимателни случки преди и по време на живи предавания.

„ Регионалният ефирен център е част от обществено-културния живот в Пловдив, публицистите, които са работили и работят в него, са пазители на паметта на града и хората през последните 50 години “, сподели зам.кметът по културата Пламен Панов при откриването на изложбата, която се организира в партньорство с община Пловдив.

От първото лъчение през 1971-ва година до в този момент екипът на РТВЦ-Пловдив прави съвременна телевизия, с високо качество, отразявайки всички публично значими събития.

Назад във времето като емблема остават десетки епизоди телевизионнен спектакъл, концерти, оперни и театрални постановки, предаванията „ За един милиард “, „ Адрес 4000 “, студентски и юношески формати, документални филми и куртурно-развлекателни излъчвания.

И в този момент всекидневно публицистите в РТВЦ Пловдив демонстрират настоящите сюжети в новинарските излъчвания „ По света и у нас “ на Българска национална телевизия и предаването „ България в 60 минути “. Запазена марка на Пловдивския ТВ център са предаванията по Българска национална телевизия 2 – „ Линия Култура “, „ Арт стрийм “ и „ На опера с БНТ2 “.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР