Регионалният министър Гроздан Караджов заяви, че премиерът Кирил Петков е

...
Регионалният министър Гроздан Караджов заяви, че премиерът Кирил Петков е
Коментари Харесай

Гроздан Караджов за Кирил Петков: Няма по-жалка картинка

Регионалният министър Гроздан Караджов съобщи, че министър председателят Кирил Петков е изрекъл през днешния ден неистини по негов адрес.

„ По-жалка картина от това да се опитваш да спасиш оцеляването на кабинета си като по този метод хвърляш обиди, клюки и същински неистини за всяко едно от нещата по адрес на вицепремиер от личния си кабинет. Това беше картината на положението на нещата в обединението. Този човек през днешния ден беше самата жалка картина на това, което се случва в обединението “, съобщи в ефира на bTV Караджов.

„ Това не са пари, които аз съм изискал, а парите, които по планове с решение на Народно събрание присъди от бюджета на Министерство на регионалното развитие да се изплатят остарели отговорности навръх тези „ крадливи компании “, изясни Караджов.

„ Ние с Има Такъв Народ внесохме решение да не им се заплаща, а на 14 април в свое изявление Кирил Петков споделя, че дава обещание страната да разплати първите 600 милиона лв. в този момент, а до 30 юни да им се изплати цялата сума “, разясни още районният министър.

„ Тази цяла сума е 1,2 милиарда лв.. В отчета към това решение е записано още 1,2 милиарда лв. за тези стартирани 278 пътища, които са останали на средата неремонтирани. Половин милиард, които те не пожелаха да сложат в „ Автомагистрали “, с цел да се строи Автомагистрала „ Хемус “. Извън тях има още половин милиард, които не бяха поставени още веднъж в бюджета. И още половин милиард, който дружно обещахме на общините. Ето това са 3,9 милиарда, от които аз нямам присъединяване в нито една стотинка, нито една процедура “, сподели още Гроздан Караджов.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР