Регионалният исторически музей - София продължава изпълнението на дейностите по

...
Регионалният исторически музей - София продължава изпълнението на дейностите по
Коментари Харесай

Покривът и фасадите на минералната баня в Овча купел ще са реставрирани до броени дни

Регионалният исторически музей - София продължава осъществяването на дейностите по плана за адаптацията и реставрацията на постройката на минерална баня " Овча купел "  за Рекреативен център с потреблението на минерална вода, оповестяват от Столичната община.

През 2023-та зданието навършва 90 години. Ремонтните действия започнаха на 6 март т.г. Цялостната реставрация на покрива, фасадите, както и на първия и подпокривния етаж се чака да бъдат подготвени до края на месеца.

През първата половина на 2024 г. ще продължи ремонтът на партерния етаж и сутерена.
Реализирането на проекта ще запази архитектурно-строителната недвижима културна полезност, която от години тънеше в съсипия, и ще подсигурява нейното пълноценно потребление.

В резултат на реализирането на плана в сградата ще се обособят две зони:

- зона „ Рекреация “ (Рекреативен център с потребление на минералната вода), ситуирана в сутерена и на партерния етаж, която включва двата басейна с гореща вода и душове, парна баня, леден басейн, ледена стая, финска и арома сауна, пространства за релакс, за солен релакс, за разтривки, за лечения за коса и за лице, диагностичен кабинет;
- зона „ Наука “, към Център за върхови достижения „ Наследство БГ “, в първия и подпокривния етаж.

В зона „ Наука “ са предвидени две лаборатории – за „ Социални нововъведения, рекреативен хюмън дизайн и нишов туризъм “ и за „ Аудиовизуално завещание “, както и Център за продължаващо обучение, зала за демонстрации, конферентна зала, компютърна зала, музикална зала, фотографска стая и други.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР