Регионалният исторически музей – София продължава изпълнението на дейностите по

...
Регионалният исторически музей – София продължава изпълнението на дейностите по
Коментари Харесай

Продължава реставрацията на минералната баня в „Овча купел“

Регионалният исторически музей – София продължава осъществяването на дейностите по плана за акомодацията и реставрацията на постройката на минерална баня „ Овча купел “ за Рекреативен център с потреблението на минерална вода.

Зданието в столичния квартал „ Овча купел “ означи своята 90-годишнина през 2023 година, съобщиха от Столична община.

В чест на годишнината и заради напредването на дейностите по плана, бе направена ретроспекция на осъщественото досега.



Ремонтните действия започнаха на 6 март 2023 година

Цялостната реставрация на покрива, фасадите, както и на първия и подпокривния етаж, планувани за привършване до края на 2023 година, се извършват в период.

През идващите шест месеца ще продължи ремонтът на партерния етаж и сутерена. Реализирането на плана ще запази архитектурно-строителната недвижима културна полезност, която от години тънеше в съсипия, и ще подсигурява нейното пълноценно потребление.

В резултат на реализирането на плана в постройката ще се обособят две зони – зона „ Рекреация “ (Рекреативен център с потребление на минералната вода), ситуирана в сутерена и на партерния етаж, която включва двата басейна с гореща вода и душове, парна баня, леден басейн, ледена стая, финска и арома сауна, пространства за релакс, за солен релакс, за разтривки, за лечения за коса и за лице, диагностичен кабинет, и зона „ Наука “, към Център за върхови достижения „ Наследство БГ “, в първия и подпокривния етаж.

В зона „ Наука “ са планувани две лаборатории – за „ Социални нововъведения, рекреативен хюмън дизайн и нишов туризъм “ и за „ Аудиовизуално завещание “, както и Център за продължаващо обучение, зала за демонстрации, конферентна зала, компютърна зала, музикална зала, фотографска стая и други.



Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР