Регионалният директор на СЗО за Европа д-р Ханс Клуге и

...
Регионалният директор на СЗО за Европа д-р Ханс Клуге и
Коментари Харесай

СЗО и МЗ със споразумение за двугодишно сътрудничество |

Регионалният шеф на СЗО за Европа доктор Ханс Клуге и министърът на опазването на здравето проф. Асена Сербезова подписаха двугодишно съглашение за съдействие сред Министерство на здравеопазването и Регионалния офис на СЗО за Европа за 2022-2023 година

„ Документът е практическа основа за съдействие и е създаден в развой на поредни съвещания сред държавното управление на България и СЗО “, заяви представителят на СЗО в България доктор Скендер Сила.

По думите му съглашението обрисува доста области и провокации пред България в здравната система.

То се базира на Глобалната работна стратегия и Програмата за стабилно развиване до 2030 година и показва концепциите, правилата и полезностите, залегнали в основата на Европейската работна стратегия 2020-2025 година, която беше призната от Регионалния комитет на СЗО за Европа през 2020 година

Споразумението има за цел да поддържа България в насърчаването на универсалния достъп до качествени грижи без боязън от финансови усложнения, предлага ефикасни дейности при незабавни положения и създаване на здрави общности, които да обезпечават по-добро качество на живот.

Ключовите области в документа са финансирането на опазването на здравето, първичната здравна грижа, психологичното здраве, здравната просветеност, контролът върху тютюнопушенето, имунизациите, антимикробната устойчивост, готовността за реакция при незабавни случаи и COVID-19.

Проф. Сербезова изрази признателност към представителите на Регионалния офис на СЗО за Европа за цялостното им подпомагане, оказвано по време на пандемията от COVID-19. От името на Регионалния офис на СЗО за Европа, доктор Клуге връчи на министър Сербезова премия за българските медицински чиновници като самопризнание за тяхната безрезервност и положените изключителни старания в битката за преодоляване на пандемията.

Припомняме, че и е на стойност 189 000 щатски $.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР