Регионалния инспекторат по образованието-Пловдив изчаква обявяването на новия Пандемичен план

...
Регионалния инспекторат по образованието-Пловдив изчаква обявяването на новия Пандемичен план
Коментари Харесай

РУО-Пловдив не налага сегашните мерки, чака новия COVID план

Регионалния инспекторат по образованието-Пловдив изчаква оповестяването на новия Пандемичен проект а справяне с Коронавирус рецесията. По последни данни той ще засегне и изискванията за присъствен режим на образование, откакто за аршин към този момент няма да се взима броя на новозаразени на двуседмична база, а броя на свободни кревати в интензивните отделения.

Днес стана ясно, че две общини в оластта са минали прага от 750 на 100 000. Това са Брезово с 854 и Пловдив - 818.

„ Както до момента Брезова е общината с най-вече болни на 100 000 души. Досегашните ограничения краткотрайно не работят, поради измененията в затварянето, не подхващаме образование в ОРЕС. Очакваме да получим инструкции за това по какъв начин ще действаме “, съобщи пред TrafficNews Антоанета Пакова – шеф на пловдивския РУО.

По последни данни броя на учениците, които имат зелен документ , леко се е завишил с новата година, разяснява още Пакова. Вече 9,22% от всички възпитаници в Пловдивско имат документ за имунизация или преболедувалите.

По нейни думи имаме задоволително налични проби за две седмици, като последната доставка за Пловдив е била през вчерашния ден. Днес те се разпределят по учебните заведения в другите области.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР