Регионалната лекарска колегия в Русе реши да накаже с парични

Регионалната лекарска колегия в Русе реши да накаже с парични ...

Наложиха парични санкции на двама лекари в Русе.


Регионалната лекарска колегия в Русе реши да накаже с парични санкции - глоба в размер на три минимални заплати за д-р Катерина Генова и една за д-р Людмил Станев. На свое заседание УС на РК на БЛС-Русе разгледа решението на Комисията по професионална етика и с мнозинство от 8 гласа, 2 въздържали се и 4-има, които гласуват за други решения, беше прието решението на Етичната комисия.


Двамата лекари по взаимно съгласие напуснаха Комплексния онкологичен център в града, след като срещу тях бяха подадени жалби от лекари и пациенти.

„Само парична е санкцията, няма порицание, няма отнемане на права. Това е предложението на Етичната комисия. Ние не сме хора, които винаги сме на едно и също мнение, не сме партийна организация. Имаше и други предложения, но не бяха приети.“, заяви д-р Цветан Райчинов председател на УС на РК на БЛС- Русе.

Само преди седмица бяха организирани два протеста – едните хора настояваха д-р Катерина Генова и д-р Людмил Станев да понесат наказание заради лошото си отношение към пациенти и колеги, а другите - медиците да бъдат възстановени на работа, защото са добри специалисти и са напуснали под обществен натиск.

Източник: bnt.bg