Регионалната инспекция по околна среда и води – Пловдив съвместно

Регионалната инспекция по околна среда и води – Пловдив съвместно ...

Показват уредите за измерване качеството на въздуха в Пловдив.

Регионалната инспекция по околна среда и води – Пловдив съвместно с Регионалната лаборатория към Изпълнителната агенция по околна среда и община Пловдив организират инициативи с ученици и граждани по повод Европейската седмица на мобилността (16-22) септември.

Днес от 11 до 13 часа вратите на автоматичната измервателна станция "Каменица“ ще бъдат отворени за граждани и ученици, които имат желание да се запознаят с уредите, които измерват качеството на атмосферния въздух в Пловдив.

На 20 септември от 10,30 до 12 часа в Цар Симеоновата градина ще се проведе традиционният детски празник. Ще бъдат обособени няколко къта с дейности за деца от 6 до 9 години. Планирани са състезания по скоростно и майсторско каране с велосипеди, тротинетки и ролери, рисунка на асфалт, забавни състезания по безопасност на движението.

Участие в състезанията и игрите ще вземат ученици от началния курс на училищата "Св. Патриарх Евтимий", "Паисий Хилендарски", "Климент Охридски“, "Петър Берон“ и "Екзарх Антим I“. Възможност да се включат в празника ще имат и всички желаещи деца, които са в Цар-Симеоновата градина. 

Към инициативата се присъединяват и "Макском“ ЕООД, които ще осигурят за състезанията по скоростно каране четири велосипеда. РИОСВ – Пловдив ще подари колело за най-бързото момче-състезател в скоростната отсечка, а "Макском“ – за най-бързото момиче. За участниците в детския празник са предвидени подаръци от организаторите.

Тази година мотото на кампанията за Европейската седмица на мобилността е "Комбинирай, движи се!“.

Източник: plovdiv24.bg