Регионалната инспекция по околна среда и води – Пловдив съвместно

...
Регионалната инспекция по околна среда и води – Пловдив съвместно
Коментари Харесай

Показват уредите за измерване качеството на въздуха в Пловдив

Регионалната ревизия по околна среда и води – Пловдив взаимно с Регионалната лаборатория към Изпълнителната организация по околна среда и община Пловдив провеждат начинания с възпитаници и жители във връзка Европейската седмица на подвижността (16-22) септември.

Днес от 11 до 13 часа вратите на автоматизираната измервателна станция " Каменица “ ще бъдат отворени за жители и възпитаници, които имат предпочитание да се срещнат с уредите, които мерят качеството на атмосферния въздух в Пловдив.

На 20 септември от 10,30 до 12 часа в Цар Симеоновата градина ще се организира обичайният детски празник. Ще бъдат обособени няколко къта с действия за деца от 6 до 9 години. Планирани са надпревари по скоростно и майсторско каране с колела, тротинетки и ролери, рисунка на асфалт, занимателни надпревари по сигурност на придвижването.

Участие в надпреварите и игрите ще вземат възпитаници от началния курс на учебните заведения " Св. Патриарх Евтимий ", " Паисий Хилендарски ", " Климент Охридски “, " Петър Берон “ и " Екзарх Антим I “. Възможност да се включат в празника ще имат и всички искащи деца, които са в Цар-Симеоновата градина. 

Към самодейността се причисляват и " Макском “ ЕООД, които ще обезпечат за надпреварите по скоростно каране четири велосипеда. Регионална инспекция за опазване на околната среда – Пловдив ще подари колело за най-бързото момче-състезател в скоростната права, а " Макском “ – за най-бързото момиче. За участниците в детския празник са планувани дарове от уредниците.

Тази година мотото на акцията за Европейската седмица на подвижността е " Комбинирай, движи се! “.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР