Регионалната библиотека Михалаки Георгиев“ във Видин предлага нова услуга Играчкотека“,

...
Регионалната библиотека Михалаки Георгиев“ във Видин предлага нова услуга Играчкотека“,
Коментари Харесай

Видинската библиотека с нова услуга - „Играчкотека“

Регионалната библиотека „ Михалаки Георгиев “ във Видин предлага нова услуга „ Играчкотека “, сподели за Българска телеграфна агенция шефът Десислава Иванова. 

„ Играчкотеката “ е замислена като място, където играчките ще се заемат за потребление от деца, сходно на заемането на книги.

Библиотеката разполага с просветителни играчки, които да бъдат най-вече в интерес на деца със специфични просветителни потребности, само че също по този начин има играчки, предопределени за всеобщо прилагане. Играчките могат да се заемат за у дома от деца до 14 години, само че те ще могат и да играят с тях в обособеното пространство в библиотеката, посочи Иванова.

По думите ѝ едни от първите гости са от Център за обществена рехабилитация и интеграция за деца и лица във Видин. Служителите на центъра към този момент заеха нужните материали и играчки за работа с децата с аутизъм, които да развиват фина моторика, централизация, внимание, памет, даже елементарни умения.

Българска телеграфна агенция напомня, че в края на октомври м.г. Видинска библиотека обяви самодейност за събиране на играчки. Могат да се дарят пъзели, пластмасови играчки, играчки за трениране на речта и придвижванията, сензорни играчки - такива, които могат да издават звуци и светлина, да трансформират формата си и други Плюшените играчки не са подобаващи. 

Кампанията е непрекъсната и всеки, който желае, може когато и да е да подари играчки за „ Играчкотеката “, сподели още шефът на библиотеката.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР