Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението”-Монтана проведе пожаро-тактическо

...
Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението”-Монтана проведе пожаро-тактическо
Коментари Харесай

Зрелище край Монтана: Пожарникари и полицаи показаха как гасят огън, вадят удавник и спасяват града от радиационна заплаха /снимки/

Регионална дирекция „ Пожарна сигурност и отбрана на населението”-Монтана организира пожаро-тактическо обучение в региона на язовир „ Огоста”. Пожарникарите и спасителите направиха подготовка в действителна среда, като демонстрираха уменията си за деяние при гасене на горски пожар, зародил на южния скат на баира сред Монтана и язовир „ Огоста”.
Екипите разиграха дейности при ПТП сред товарен и лек автомобил с следващо химическо /и подозрение при радиоактивно/ замърсяване, както и търсене на удавник в язовир „ Огоста”. В издирвателните действия на терен и за наблюдаване на оперативната конюнктура бяха употребявани дрон и безпилотен аероплан с закрепени крила.
Целите на тренировката са инспекция на степента на подготовка и повишение на готовността за реагиране на силите и средствата на РД „ ПБЗН” – Монтана при пожари и повишение на готовността и координацията на главните и съставните елементи на Единната избавителна система за реагиране при пожари и произшествия с рискови субстанции.
В учението участваха над 70 души от главните и съставни елементи на Единната избавителна система - чиновници на РД „ ПБЗН” – Монтана, служител на реда от РУ-Монтана към ОД Министерство на вътрешните работи – Монтана, доброволци и представители на Областен съвет на Български червен кръст – Монтана, доброволци от непринудено формирование „ Огоста 2013 г.” към община Монтана.
Учението е част от плануваните за 2022 година тренировки на огнеборците и спасителите.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР