Регионална библиотека Любен Каравелов“ – Русе започва работа по проекта

...
Регионална библиотека Любен Каравелов“ – Русе започва работа по проекта
Коментари Харесай

Обществените библиотеки – традиции и модерност

Регионална библиотека „ Любен Каравелов “ – Русе стартира работа по плана „ Обществените библиотеки – обичаи и модерност “. В рамките на плановите действия ще бъдат проведени образования за публичните библиотеки в област Русе, което ще увеличи професионалните и софтуерните им умения.

За поредна година ще се провежда състезанието „ Библиотека на годината “ и „ Библиотекар на годината за област Русе “, което цели да бъдат отличени най-хубавите библиотеки в област Русе и да се разпространяват положителни професионални практики.

Специален акцент е използването на опита на румънските сътрудници за привличане на детската публика. Проектът финансира закупуването на съоръжение за разработване на ръчна хартия, което ще обогати събитийния календар на Регионална библиотека „ Любен Каравелов “ и ще притегли млада аудитория.

В рамките на плановите действия ще бъде публикуван библиографският справочник „ Русенският периодически щемпел 1865 – 1944 година “ – летопис на издаваните локални вестници и списания през този интервал.

Проектът се финансира от Министерство на културата по реда за разпределение на спомагателни средства на районните библиотеки от държавния бюджет посредством бюджета на Министерството на културата.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР