Regenerative High-Rise е концепция за модулна дървена кула от архитектурно

...
Regenerative High-Rise е концепция за модулна дървена кула от архитектурно
Коментари Харесай

Архитекти разработват дървена сграда, подходяща за всеки град в света

Regenerative High-Rise е идея за модулна дървена кула от архитектурно студио Haptic и инженерна компания Ramboll, която може да се употребява за трансформиране на сложни обекти в градовете по целия свят.

С цел да бъде „ устойчива на бъдещето на високите здания “, концептуалната конструкция е проектирана с оптималната еластичност за удължение на виталния цикъл на високите здания и попречване на нуждата от тяхното срутване.

Regenerative High-Rise може да се употребява за всичко - от жилища, офиси и хотели до уреди за отдих или произвеждане, само че концепцията е, че може да се приспособява и към изменящите се потребности на града.

„ Проектът е предопределен да прокара границите в устойчивата, адаптивна многоетажна архитектура, а универсалната идея за дизайн може да бъде поръчана за всеки град по света “, изясняват от екипа.

Най-новият план в продължаващо съдействие сред Haptic и Ramboll се чака да измести фокуса от височината на високите здания към тяхната функционалност и еластичност.

Концепцията също по този начин се занимава с въглеродния отпечатък на строителството на високи здания, което екипът вижда като „ апел за деяние за създаване на нови типологии за отвесен урбанизъм “ в светлината на изменението на климата.

Дизайнът на Regenerative High-Rise се концентрира към дървена композитна надстройка, състояща се от триетажни структурни палуби, които са закрепени на място.
Вижте тази обява в Instagram.
Публикация, споделена от Haptic Architects (@hapticarchitects)

Дървената структура също има по-нисък въглероден отпечатък от тези различни материали, което го прави „ един от най-хубавите строителни материали. „ Дървесината е необикновен материал, като хармония и като изолатор, само че за високи здания работи най-добре, когато се съчетае с други материали “, прибавя Шон Милс, световен шеф на Ramboll за високо строителство.

„ За Regenerative Highrise искахме да използваме композиция от материали, с цел да се възползваме от най-хубавото, което дървеният материал, стоманата и бетонът могат да обезпечат “, добавя той.

Екипът се надява, че като се грижи за адаптивността, въглеродният отпечатък за цялостен живот на постройка от този тип също ще бъде фрапантно понижен.

За да показва капацитета на концепцията, екипът е приложил модела към зарязан магистрален виадукт в центъра на Осло, който сега се смята за спънка.

Тази кула показва свързването на транспортните мрежи в региона, с цел да служи като мултимодален продан. Той също по този начин съдържа жилища, работни пространства и разнообразни културни и развлекателни уреди.

Кулата е увенчана с "върх на рид в небето " - зелено пространство, което гледа към града.

Друг пионерски план, който провокира обичайния дизайн на високи здания, включва 100-метровия жилищен блок на датското студио Schmidt Hammer Lassen, който ще бъде най-високата дървена постройка в света, когато бъде приключена.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР