Референдуми в зони на бойни действия, където до урните падат

...
Референдуми в зони на бойни действия, където до урните падат
Коментари Харесай

Президентът Радев: Референдуми в зони, където до урните падат снаряди, са правен абсурд, България няма да ги признае

Референдуми в зони на бойни дейности, където до урните падат снаряди са юридически парадокс и България няма да ги признае. Това съобщи президентът Румен Радев след консултативната среща за ескалацията на войната в Украйна на " Дондуков " 2, съобщи кореспондент на Агенция " Фокус "

" На извършената през днешния ден среща обсъдихме рисковете пред България и заканите от евентуална заплаха от ескалацията на войната в Украйна. Още от първите часове на войната на 24 февруари свиках консултативна среща с държавното управление и тук в тази зала заклеймихме съветската експанзия против Украйна като изрично неприемлива. От първия ден на тази война приканвам за преустановяване на бойните дейности и за спокойно споразумяване на спора със средствата на дипломацията. За страдание стремежът към военна победа непременно заглушава апелите за мир. Разумът отстъпва на оръжията. Решенията на президента на Руската федерация за частична готовност ще увеличи интензитета на бойните дейности, ще ескалира спора и е опасност за сигурността с мъчно предвидими последствия ", заключи Радев. 

" Недопустимо е три десетилетия след края на Студената война отново да се разиграва нуклеарната карта, само че колкото и неуместно да звучи нуклеарната опасност не трябва да бъде подценявана ", безапелационен бе президентът.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР