Референдумът е изключително ценен инструмент на демокрацията и е цинично

...
Референдумът е изключително ценен инструмент на демокрацията и е цинично
Коментари Харесай

ГЕРБ обвини „Демократична България”, че използва референдума за манипулации

Референдумът е извънредно скъп инструмент на демокрацията и е цинично групировка, наричаща се „ Демократична България “, да го употребява за операции в гонене на политическа еднаквост. Партията цели да замаскира неналичието си на хрумвания и различни подходи в решаването на въпросите и с отпадъците, и с чистотата на въздуха. Единственото нещо, което им остава, е да пренебрегват всички български, скандинавски и европейски специалисти и да се заиграват със страховете на хората. Това съобщи ръководителят на групата общински съветници от ГЕРБ-СДС в СОС Малина Едрева във връзка предлагането за осъществяване на локален референдум с въпрос: „ Да бъде ли построена на територията на Столична община апаратура за изгаряне на гориво от RDF боклуци? ".

„ Дебат за зелени политики, които са във фокуса на цяла Европа – през днешния ден не се организира. Темата за кръговата стопанска система също не беше на дневен ред. Ясно е, че въпросът с отпадъците постоянно се политизира и е тематика, която изниква, с цел да плаши хората преди избори или с цел да задържи някого деен на политическата сцена “, уточни Едрева. По думите й единствената цел на оферти референдум е преструване на политическа интензивност и поредна нечиста сделка със значима за София тематика.

„ Демократична България” не вършат предложение за референдум, тъй като се интересуват от плана за една съвременна и висококачествена технология или тъй като ценят мнението на софиянци. Дори в противен случай - популяризират операции и откровени лъжи”. Знак за политическо изтощение е имитацията на народна власт “, разяснява общинският консултант от ГЕРБ и добави, че „ още по-голяма политическа безнаказаност е да не се предлага опция “.

Председателят на групата общински съветници от ГЕРБ-СДС в СОС изясни, че планът е със предпазено и обезпечено безплатно европейско финансиране. “Не единствено, че намалихме фрапантно депонирането на боклуци, само че и започнахме да произвеждаме първични материали от тях. Пълна непросветеност или откровена неистина е изказванието, че инсталацията ще замърсява въздуха, който дишаме. Изграждането е стъпка към възстановяване на качеството на въздуха “, посочи Едрева. Според нея планът е значима стъпка към софтуерното възобновяване и стабилизиране на стратегически значимото за София сдружение „ Топлофикация “.

„ Остарели мощности ще бъдат сменени от потвърдено по-чиста технология, ще бъде понижена зависимостта от геополитически процеси и фосилни горива, тъй като ще бъде понижено потреблението на газ с по 65 милиона кубически метра природен газ годишно. Това са 65 млн. куб метра газ, която софиянци няма да заплащат през сметките си за отопление. Ще спестяваме от пазаруване на парникови излъчвания, от превозване на създаденото гориво до други съоръжения. Отделно от това спестяваме по 17 млн. лева годишно от таксата за депониране на отпадъците, които трансформираме в гориво”, приключи тя. По думите й е извънредно неуместно да твърдиш, че технология, която понижава нездравословните излъчвания, която понижава сметките за електрическа енергия на града, на всяко семейство - е нездравословна и рискова.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР