Редовното заседание на парламента се провали поради липса на кворум

...
Редовното заседание на парламента се провали поради липса на кворум
Коментари Харесай

Липса на кворум в НС провали заседанието за избор на нов председател

Редовното съвещание на Народното събрание се провали заради липса на кворум след три регистрации. Депутатите трябваше да заседават по процедурата за избор на нов ръководител. От ГЕРБ, Движение за права и свободи, Има Такъв Народ и " Възраждане " обаче не се записаха в залата.

След отстраняването на Никола Минчев длъжността ръководител на Народното събрание извършва Мирослав Иванов от " Продължаваме промяната ". От мнения на депутати тази заран обаче стана ясно, че нито една партия не възнамерява да издигне претендент за ръководител на Народно събрание - както от ръководещата коалиция, по този начин и от опозицията.



На изключително съвещание в 19.10 ч. народните представители би трябвало да гласоподават вота на съмнение към държавното управление. До толкоз продължиха яростните диспути през вчерашния ден, а по закон гласуването би трябвало да е най-рано 24 часа по-късно.

В случай, че депутатите съберат 121 гласа в поддръжка на вота, президентът би трябвало да връчи мандат на първата политическа мощ, в случай че тя не успее да сформира държавно управление - на втората, в случай че и тя не успее - на трета политическа мощ, определена от него.

Вотът беше импортиран от ГЕРБ-СДС с претекст неуспех във финансовата и икономическата политика на страната.

ИЗВЪНРЕДНОТО ЗАСЕДАНИЕ НА ПАРЛАМЕНТА ЗА ГЛАСУВАНЕ НА ВОТА НА НЕДОВЕРИЕ В 19.10 Ч. ГЛЕДАЙТЕ НА ЖИВО НА И ВЪВ НА " Пожарна охрана СВЕТА И У НАС "
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР