Редовният секс е най-добрата превенция срещу болести. Според специалисти три

...
Редовният секс е най-добрата превенция срещу болести. Според специалисти три
Коментари Харесай

3 оргазма на седмица увеличават продължителността на живота ви с 10 години

Редовният секс е най-хубавата предварителна защита против заболявания. Според експерти три оргазма на седмица са изцяло задоволителни, с цел да увеличите продължителността на живота си с 10 години.
Здравните изгоди също не са малко. Редовният секс при мъжете понижава риска от рак на простата, а при дамите – от рак на гърдата. Сексолози от Британския университет вършат изследване измежду няколко двойки, като следят половия им живот. Изследователите открили, че полово дейните сътрудници са получавали годишно към 360 оргазма, което нараснало продължителността на живота им към 4 години. Според огромна част от сексолозите, в случай че към постоянния секс прибавим здравословно хранене и спорт, можем да живеем постоянно. Изследването демонстрира, че хората, които вършат секс най-малко три пъти седмично, наподобяват с 10 години по-млади.
Д-р Дейвид Уийкс интервюирал 3500 мъже сред 18 и 102 година Всички те изглеждали по-млади за годините си, повода за това била постоянния секс. Проучване на института „ Пондс “ в Испания открило, че в случай че не вършиме обич, кожата ви ще наподобява 10 години по-стара.
Кръвообращението се усъвършенства, когато вършим обич, което води до възобновяване на епителните кафези от повърхностния пласт на кожата и тя се обогатява с О2. Благотворно въздействие има и хормоналният продан, който съпътства всеки полов акт. Всичко това се случва с помощта на хормоните. Окситоцинът е избран като хормон на оргазма. Установено е също, че сексът усилва равнищата на имуноглобулини с 30% - това са кафези на имунната система, които се борят с нездравословните микроорганизми. Увеличените им равнища понижават риска от инфекции и възпаления и ускоряват имунната отбрана.
Ако нямате сериозен сътрудник, експертите споделят, че мастурбацията е също толкоз потребна. Освен секса, целувките, прегръдките и близостта сред двама души също имат значение, защото се освобождава окситоцин, който, както към този момент споменахме, носи изгоди за здравето.  
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР