Редно ли е да погребваме домащните любимци на посещавани от

...
Редно ли е да погребваме домащните любимци на посещавани от
Коментари Харесай

Любимо място на старозагорци се превърна в гробище за домашни любимци СНИМКИ

Редно ли е да погребваме домащните любимци на посещавани от доста хора места?

В началото на месец март ви разказахме, че мъж от Велико Търново се е натъкнал на гроба на заровена котка. Това се е случило до момента в който се разхожда в парк " Дружба ". Той изрази недоволството си от обстоятелството, като съобщи: " Кога ще спрете да си ровите умирисниците по парковете, където играят деца и се разхождат други живи и здрави животни? ".

Сега още веднъж попадаме на сходна история, само че този път от Стара Загора. Като в разказ на Стивън Кинг - Доротея Колева се е натъкнала на Гробище за домашни любимци в парк " Бедачка ". В една част от парковото пространство са построени гробове и са " закичени " по дърветата некролози на умряли животни. Подобно гробище за домашни любимци се появи и във варненския квартал " Виница " - с повърхност от към половин декар.

Закон за погребването на домашни любимци няма. А на този стадий няма и информация къде в Бъглария има обособени за задачата място. Затова притежателите на домашни животни са принудени да се оправят сами. Но дали е редно да погребваме домашните си на посещавани от доста хора места? Ако продължаваме по този начин - парковете ще се трансфорат в гробища, на които стопаните на домашни животни ще ридаят и палят свещички. Парковете са зелени кътчета за отдих и разходка, а не гробищни терени.

Нека се върнем на гробището за домашни любимци, основано в парка в Стара Загора. Голяма част от жителите на града недоволстват от обстоятелството. Майки са безапелационни, че не е обикновено да разхождат децата си в гробище.

" Нормално ли е да си изведа детето на разходка в някакви гробища? Макар и за домашни любимци... ", коментира Елена Янакиева.

" Изтрещя тоз народ и оглупя! Ужас! Пълно безвластие, безхаберие и надзор! ", добави Цветка Атанасова.

" Имала съм и имам домашни любимци, само че почтено казано не го разбирам да се вършат " гробчета " в парка, някак е злокобно. Когато изгубих домашния любим, го погребах отвън града - в гората, надалеч от хора и животни. Не е нужна тази показност, извинявайте ", написа Милена.

Антония Исаева прибавя, че по този метод заровени на всички места животни може да плъзне болест.

" Има и домашни любимци, които не са умрели единствено от напреднала възраст. Определено е безконтролно сходно безчинство. Има екирисаж, в който се изгарят умрелите животни. Ако ли не общината би трябвало да обособи терен и да няма гробчета тук и там ", написа Исаева.

Старозагорци са безапелационни, че е крайно време Общината да намерения за основаването на гробищен парк за животни. По този начин разхождащите се хора в парковете няма да се натъкват на гробове, а стопаните на животинките няма да нарушават закона.



Снимки: Доротея Колева
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР