Реджеп Ердоган ще посети Берлин и ще се срещне с

...
Реджеп Ердоган ще посети Берлин и ще се срещне с
Коментари Харесай

Ердоган отива на среща с Меркел

Реджеп Ердоган ще посети Берлин и ще се срещне с канцлера Ангела Меркел в сериозния интервал на обтегнатите връзки сред Турция и Германия. Турският президент ще направи работно посещаване в немската столица 7 и 8 юли т.г., оповестиха от пресслужбата му, представени от БТВ.

Предстоящата аудиенция се преценя като изключително значима, защото идва на фона на обтегнатите напоследък връзки сред Анкара и Берлин.

Ердоган бе обвинил Берлин по време на предизборната акция за референдума в Турция на 16 април в " използване на фашистки способи " поради това, че немските управляващи не позволиха провеждането на предизборни манифестации измежду турските гласоподаватели в Германия.

Проблемите към ФЕТО (организацията, считана за уредник на осуетения опит за прелом през юли м.г.) и Кюрдската работническа партия (ПКК), които съгласно Анкара получават поддръжка в Германия, се чака да бъдат сериозните тематики в диалозите.

Анкара ще упорства за екстрадиция на лицата, за които разполага с данни, че са свързани с ФЕТО и се намират в Германия, означават източници.

Не на последно място в диалозите се чака да бъде наранена и тематиката за базата " Инджирлик " в турския окръг Адана. Ердоган ще посети Германия директно откакто Берлин разгласи проектите си за евакуиране на немските войски от базата.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР