Редици от бели столове бяха подредени пред руското посолство в

...
Редици от бели столове бяха подредени пред руското посолство в
Коментари Харесай

Празни столове за жертвите на малайзийския самолет пред руското посолство в Хага

Редици от бели столове бяха подредени пред съветското посолство в Хага като безмълвен митинг на фамилиите на починалите в сваления над Източна Украйна през 2014 година малайзийски пътнически аероплан, изпълняващ полет MH17 от Амстердам до Куала Лумпур, предадоха международните организации.

Общо 298 стола, подредени като редовете в самолетите, съставляват починалите пасажери, откакто ракета " Бук ", изстреляна от сепаратистки бунтовници, подкрепяни от Русия, смъкна самолета на 17 юли 2014 година и всички починаха.

Трима руснаци и един украински размирен пълководец ще бъдат съдени в тяхно неявяване на следващия ден по съмнения, че са взели участие в свалянето на самолета. Русия не поема отговорност за случилото се със самолета, отбелязва ДПА.

Процесът стартира след пет години следствие на взаимен следователски екип, управителен от Нидерландия и включващ представители на Австралия, Белгия, Украйна и Малайзия.
Според Москва проверяващите имат предразсъдъци против Русия. Говорител на съветския президент Владимир Путин сподели предходната седмица, че Москва ще изчака резултатите от процеса, само че се съмнява в обективността на следствието.

Близките на починалите упрекват съветските управляващи, че се пробват да скрият какво тъкмо се е случило.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР