Редица видни членове на руския елит изгубиха живота си, докато

...
Редица видни членове на руския елит изгубиха живота си, докато
Коментари Харесай

Руският елит е привлечен от мистичната алтернативна медицина, но тя убива олигарсите

Редица видни членове на съветския хайлайф изгубиха живота си, до момента в който търсеха различни способи за лекуване на своите болести. Междувременно страната отбелязва скок в интереса към духовността и мистицизма по време на войната на президента Владимир Путин в Украйна.

През 17-те месеца, откогато Путин стартира пълномащабна инвазия в Украйна, имаше голям брой смъртни случаи измежду най-богатите в Русия. В минимум два известни случая членове на елита са умряли от ксенонова инхалационна терапия.

Ксенонът е нетоксичен газ, прочут със своите седативни и аналгетични свойства и се употребява от хора с тревожни разстройства и меланхолия. Той не е утвърден от Американската администрация по храните и медикаментите, само че е известен в Русия.

На 22 юли 40-годишният съветски софтуерен бизнесмен Антон Черепенников беше открит мъртъв в офиса си в Москва, откакто се твърди, че е предозирал с „ медицински газ “. Той беше началник на най-голямата IT компания в страната ICS Holding и имаше връзки с съветските служби за сигурност.

Предварителната причина за гибелта на Черепенников е сърдечен арест, съгласно съветските медии. Източник от правоохранителните органи обаче сподели пред съветския канал RTVI, че той е предозирал медицински газ, който е приемал „ за медицински цели “. Причината за гибелта на Черепенников към момента се проверява.

Година по-рано, през юли 2022 година, вестник „ Новая газета “ заяви, че Дмитрий Коноплев, един от най-хубавите дизайнери на оръжия на Путин, е умрял, до момента в който е бил подложен на ксенонова инхалационна терапия.

„ Дмитрий Коноплев умря по време на процедура с кислородна маска – дишаше ксенон, с цел да лекува главоболие и обезпокоително разстройство. Лекарите към момента не могат да открият повода за гибелта “, заяви тогава съветският телеграм канал Mash.

Руският седмичен таблоид Express Gazeta цитира някогашния основен редактор на Tatler Russia, Ариан Романовски, който споделя, че локалните звезди и предприемачи са се увлечели по тази „ необикновена техника, която облекчава напрежението и безпокойството “. В публикацията се споделя, че един сеанс на ксенонова инхалационна терапия може да коства до 60 000 рубли (663 долара).

Няколко други топ магнати в промишлеността са умряли при необикновени условия

Броят на починалите включва милиардера, някогашен топ управител на съветския петролен производител „ Лукойл “ Александър Суботин. Той беше открит мъртъв през май 2022 година в дома на шаман в Митищи.

Суботин е умрял от сърдечна непълнота, съгласно известията след търсене на различно лекуване. Твърди се, че той е отишъл в дома на шаман в положение на тежка алкохолна и наркотична интоксикация ден преди гибелта си, оповестява източник пред съветската държавна осведомителна организация ТАСС.

Тялото на Суботин е намерено в сутеренно помещение, употребявано за ямайски вуду ритуали, съобщи ТАСС. Някои локални новинарски издания споделиха, че Суботин е отишъл при шамана за лекуване на махмурлук с отровна жаба, макар че тези изказвания не са потвърдени.

Друг съветски предприемач, Дмитрий Жулин, създател на онлайн магазина SberMarket, е бил приет в болница след самолечение с имуностимулиращо средство въз основата на човешка плацента, оповестиха съветските Telegram канали 112 и Baza.

Всекидневният съветски вестник „ Комерсант “ заяви, че тази година има скок в търсенето на тематики, свързани с мистиката в медиите

Популярността на сходно наличие нарастнала през 2022 година, когато Путин стартира пълномащабното си навлизане в Украйна.

„ Това е известно точно във време, когато жителите търсят способи да избягат от действителността “, сподели източник на „ Комерсант “.

Говори се, че самият съветски президент демонстрира интерес към псевдонауките и окултното. Разследващи публицисти оповестиха през април 2022 година, че Путин е придружаван по време на пътувания от голям брой лекари. Интересува се от различна медицина, в това число къпане в екстракти от еленови рога.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР