Редица нарушения в обекти за дърводобив са констатирали горски служители

...
Редица нарушения в обекти за дърводобив са констатирали горски служители
Коментари Харесай

Разкриха редица нарушения в сечища край Говедарци

Редица нарушавания в обекти за дърводобив са установили горски чиновници при инспекция на територията на Държавно горско стопанство - Самоков в землищата на с. Говедарци и село Белчин. Извършена е ревизия на 16 настоящи сечища в държавна и общинска горска територия, както и в частни гори, оповестяват от Изпълнителната организация по горите (ИАГ).

Проверките са осъществени от горски инспектори при Регионална дирекция по горите - София, както и взаимно с Югозападно държавно дружество - гр. Благоевград за държавните горски територии. Проверката в парцел частна благосъстоятелност е осъществена взаимно със чиновници на районно управление (на МВР) Самоков.

При една от осъществените инспекции в обекти за рандеман на дървесина в държавни горски територии е установена сеч в два прилежащи подотдела, за които няма издадени позволителни за сеч. Отсечени са 26 дървета от смърч и бял бор с общо количество 56 куб.м.

Освен противозаконната сеч, в два от подотделите проверяващите са открили, че съществуващите извозни пътища не са отразени правилно в софтуерния проект. За всички установени пропуски и нарушавания са дадени рекомендации и периоди за тяхното премахване.

В общинските горски територии проверяващите са разкрили, че съществуващи извозни пътища не са отразени в софтуерния проект и осведомителната система на ИАГ. Установени са още и сечища, които не се почистват навреме с извеждане на сечта, според условията на нормативната уредба.

За всички установени пропуски и нарушавания са дадени рекомендации и периоди за тяхното премахване.

Незаконна дървесина и мобилна машина за преправяне на дървесина са открити в частен парцел при осъществената инспекция от горски инспектори при РДГ - София, взаимно със чиновници на районно управление (на МВР) Самоков в село Говедарци. На мястото е открита фасонирана и обла иглолистна бялборова дървесина. Дървесината не е маркирана и не е показан превозен билет, доказващ законния и генезис. Съставени са 4 акта за нарушаване на Закона за горите. Дървесината е арестувана в двора на ДГС - Самоков.

 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР