Редица държави в Европа започнаха да разработват планове за справяне

...
Редица държави в Европа започнаха да разработват планове за справяне
Коментари Харесай

На всеки 17 секунди в Европа умира човек от коронавирус, ЕК прие стратегия

Редица страни в Европа започнаха да създават проекти за справяне със обстановката с ковид през идните коледни и новогодишни празници.

В този дух Европейската комисия одобри тактика за ръководство на пандемията през идните месеци, очаквайки имунизацията против Ковид-19 да стартира при започване на идната година.

Стратегията предлага прецизно съблюдаване на рестриктивните мерки, само че и явен график за последователното им отпадане. Координираният метод е от основно значение за това да се избегне активизиране на вируса след празниците в края на годината.

Ситуацията може и да се стабилизира, само че към момента остава деликатна "
, акцентира еврокомисарят по опазването на здравето Стела Кириакидис, представен от БНР.

"На всеки 17 секунди в Европа умира човек от Ковид-19, всеки ден 5000 европейски фамилии губят собствен непосредствен от новата болест.

Празненствата за края на годината ще бъдат разнообразни, както и всичко друго през 2020. Тази година спасяването на животи е по-важно от празнуването. Въпреки това имунизациите са все по-близо, тъй че вяра има ".

Междувременно Австрия пристъпи към гладко излизане от локдауна с нови правила, които влизат в действие от 7 декември.

Учениците от началното учебно заведение и прогимназията, както и децата от детските градини, се връщат в образователните заведения. Отварят магазините, само че заведенията за хранене остават затворени до 7 януари.

По време на коледните празници ще бъде позволено събирането на 10 души. Въвежда се 10-дневна карантина за всички идващи от региони със стойност над 100 новозаразени на 100 000 души.

Норвегия също предприе ограничения поради идните празници. Там хората ще могат да канят до 10 посетители вкъщи за два обособени мотива в интервала сред Рождество Христово и Нова година.

"Правилата за разграничаване остават годни. От момента, в който сервирате вино - до момента в който седнете на масата. И когато отваряте дарове и поднасяте кафе и коледни сладкиши ", акцентира Премиерът Ерна Сулберг

Италия стяга ограниченията поради идните празници. Не се позволява придвижване сред районите от 4 декември до 6 януари. Магазините в алените зони ще отворят още веднъж, само че остава вечерният час до 22 ч., в това число в новогодишната нощ. Баровете и заведенията за хранене ще затварят в 18 ч.

" На идните празнични тържества би трябвало да се гледа с изключителна съвестност, в случай че не желаеме нови строги ограничения през януари и февруари.

Трябва да понижим рисковете от разпространяването на болестта по време на коледните и новогодишни празници. Тези ограничения са нужни, в случай че не желаеме да влошим обстановката, която в този момент стартира да се усъвършенства.

Това ще бъде Коледа като никоя различен ", безапелационен е министърът на опазването на здравето Роберто Сперанца.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР