Редът на учителите най-после дойде и започна ваксинирането им. Над

...
Редът на учителите най-после дойде и започна ваксинирането им. Над
Коментари Харесай

Редът им дойде. 5000 учители искат ваксина

Редът на учителите най-сетне пристигна и стартира имунизирането им. Над 5000 хиляди преподаватели и спомагателен личен състав са поискали да се ваксинират. Това са над 20 %, уповавам се този % да напредва, разяснява кметът на София Йорданка Фандъкова, която бе на място. Стартът на имунизирането бе даден през вчерашния ден, която инжекция получиха 162-ма учители.



В 15 лечебни заведения и медицински центрове в София има кабинети за имунизиране. Фандъкова добави, че в случай че има потребност ще се отворят спомагателни кабинети.

Директорът на столчното РЗИ  доктор Данчо Пенчев добави, че досега в София-град  са получени близо 25 хил дози „ Пфайзер/Бионтех “, а от „ Модерна “ 4800 дози.  По думите му  все още се раздават последните получени количества, които да обзет фаза 2, като се довършва и фаза 1, където към момента има стоматолози, фармацефти, лекари и спомагателен личен състав, които не са имунизирани. Засега  хората не могат  да  избират коя ваксина да им се сложи, като  на този стадий Столичната РЗИ ги разпределя, разяснява още доктор Пенчев и  напомни, че имунизациите си имат спецификация на предпазване.

И в този момент пред Столично РЗИ има изнесени имунизационни пунктове и преди имунизацията се дава нужната информация  на хората, които са поискали д се имунизират.

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР