Редакционният екип Ви представя най-важното за деня. 75 НОВИ СЛУЧАЯ

...
Редакционният екип Ви представя най-важното за деня. 75 НОВИ СЛУЧАЯ
Коментари Харесай

Новините: Най-важното за деня, 14 юни

Редакционният екип Ви показва най-важното за деня.
75 НОВИ СЛУЧАЯ НА КОРОНАВИРУС У НАС
75 позитивни проби за ковид са открити през миналото денонощие у нас. Така общият брой на случаите от началото на епидемията доближи 3 266. Общо 1 975 проби са изследвани на 13 юни. Случаите са с 30 по-малко от откритите на 12 юни рекордни 105 инфектирани с ковид.
МЕДИЦИНСКА СЕСТРА ОТ СТОЛИЧНА ДЕТСКА ГРАДИНА Е С КОРОНАВИРУС
Медицинска сестра от столичната детска градина 80 е с позитивна проба за ковид. Това заяви Нина Иванова - шеф на ДГ 80 на страницата на градината във Фейсбук. Информацията потвърдиха за NOVA и от РЗИ-София.
БОРИСОВ: РАЗГЛЕЖДАМЕ РАЗЛИЧНИ ОПЦИИ ЗА ВАКСИНА, ТРЯБВА ДА съдебна експертиза ТЪРСИ НАЙ-ДОБРОТО РЕШЕНИЕ
Министър-председателят Бойко Борисов разпореди на министъра на опазването на здравето Кирил Ананиев да предприеме всички нужни дейности за включването на България в европейската самодейността за обезпечаване на ваксина за COVID-19 с еднакъв достъп за популацията на всички държави-членки на Европейския съюз, оповестиха от държавната осведомителна пресслужба.
АКАД. ПЕТРУНОВ: ДАЛЕЧЕ съдебномедицинска експертиза ОТ КАКЪВТО И ДА Е КРАЙ НА ЕПИДЕМИЯТА
" Важно е, че сега разпространяването на вируса не е всеобщо, а на клъстери. Трябва да се продължи проучването на болните. Да се продължат доста строгите ограничения за обществена и физическа изолираност, без да се затварят градове или заведения, изобщо на целия живот - стопански и обществен ", добави той.
ПРОФ. ДАСКАЛОВА: КОРОНАВИРУСЪТ НЕ ОТКЛЮЧВА ДИАБЕТ
Коронавирусът не отключва диабет. Това съобщи в ефира на „ Събуди се ” ендокринологът проф. Ивона Даскалова. Според нея човек би трябвало да има предразполагащи рискови фактори като наднормено тегло, несъразмерен стрес, с цел да се приказва за заплаха от развиване на сходно нарушаване, само че самата зараза не е причина за диабет.
ГЪРЦИЯ ОТВАРЯ ПРИОРИТЕТНО ГРАНИЦАТА СИ С БЪЛГАРИЯ ОТ УТРЕ
Гърция е подготвена да посреща туристи при строго съблюдаване на здравните правила. Приоритетно отварят от на следващия ден сухопътната граница с България, която е измежду страните с ниска интензивност на вируса, оповестява БНР.
162 СЛУЧАЯ НА КОРОНАВИРУС В СЕВЕРНА МАКЕДОНИЯ
През последното денонощие в Северна Македония са направени 778 теста за ковид, от които са регистрирани 162 позитивни случая. Най-голям е броят на инфектираните в Скопие – 92-ма души. Починали са 9 индивида и са оздравели 5, заяви Институтът за публично здраве, представен от МИА.
БЛИЗО 22 000 СА ВЕЧЕ ЗАРАЗЕНИТЕ С КОРОНАВИРУС В РУМЪНИЯ
320 нови случая на ковид са регистрирани през последното денонощие в Румъния. Така общият брой на инфектираните доближи 21 999.
БЛИЗО 7 000 СА ВЕЧЕ ЖЕРТВИТЕ НА КОРОНАВИРУС В РУСИЯ
8 835 са новите случаи на ковид през миналото денонощие в Русия. С тях общият брой на инфектираните в страната доближава 528 964 души. За последните 24 часа умрелите от инфекцията са 119. С тях броят на жертвите доближи 6 948 души.
АМЕРИКАНЕЦ ПОЛУЧИ 1,1 МИЛИОН ДОЛАРА СМЕТКА ЗА ЛЕЧЕНИЕ НА КОРОНАВИРУС
70-годишен американец, инфектиран с ковид и приет в болница за два месеца в болница в Сиатъл, получи фактура от 181 страници на обща стойност 1,1 милион $. Историята споделя seattletimes.com.
АНДРЕЙ РАЙЧЕВ: ВЪЗМОЖНО Е БОЙКО БОРИСОВ ДА НАПРАВИ КАДРОВИ ПРОМЕНИ
„ Управляващите ще имат съществени неприятности, всяка седмица-две гърмят кавги от най-различен темперамент и е доста евентуално Бойко Борисов да направи някои кадрови жертви, с цел да потуши напрежението. Възможно е да " изгърми " един от най-доверените хора на Борисов - непоклатимият до момента финансов министър Владислав Горанов. Това предвижда социологът Андрей Райчев в предаването " Тази събота и неделя " по Би Ти Ви.
ВАСИЛ БОЖКОВ: ПРОЕКТ „ БЪЛГАРСКО ЛЯТО “ ЗАПОЧВА ОТ УТРЕ
Васил Божков разгласи във Фейсбук, че гласуването дали да оглави нов политически план е приключило, като 64% са го подкрепили. " Проект „ Българско Лято “ стартира от на следващия ден ", разгласи предприемачът.
РОСЕН ПЛЕВНЕЛИЕВ: ТРЯБВА ДА ВЛЕЗЕМ В ЕВРОЗОНАТА, КАКВОТО И ДА НИ СТРУВА ТОВА
„ Еврозоната е сърцето на европейския план за мир и разцвет, ние би трябвало да бъдем там. Битката на държавното управление е стратегическа и би трябвало да бъде подкрепяно ”. Това разяснява в предаването „ Неделята на NOVA ” Росен Плевнелиев, президент на България (2012 – 2017).
КРАСИМИР ВЪЛЧЕВ: ОБУЧЕНИЕТО В ЕЛЕКТРОННА СРЕДА съдебна експертиза ПРОВЕДЕ ДОБРЕ
„ Мерките за отдалеченост са единственото друго нещо при осъществяване на националното външно оценяване “. Това съобщи министърът на образованието Красимир Вълчев в " Денят стартира с Георги Любенов " по Българска национална телевизия във връзка явяването на матурите на следващия ден.
ОСВОБОДИХА ПОД ДОМАШЕН АРЕСТ ШОФЬОРА, ПРЕГАЗИЛ ЖЕНА В САМОКОВ
Шофьорът, който два пъти прегази жена в Самоков, остава под домакински арест, постанови съдът. Пред магистратите той е разказал, че не я е видял въобще, а системите в колата не са реагирали, съобщи бТВ.
СЛУЧАЯТ МАДИ МАККАН: УЖАС БЕЗ КРАЙ
Британското момиченце Мадлин Маккан изчезна на 3 май 2007 година, няколко дни преди да навърши 4 години. Тя бе отвлечена от хотелски комплекс в португалското градче Прая да Луш, до момента в който спи дружно с брат си и сестра си – 2-годишни близнаци, а родителите им вечерят в близко заведение. За закононарушението бяха разпитани стотици хора, в това число българи, само че досега няма никаква диря от Мадлин.
СИЛНО ЗЕМЕТРЕСЕНИЕ РАЗЛЮЛЯ ТУРЦИЯ
Земетресение с магнитуд 5,9 раздруса Източна Турция. Той е станал в 17:24 часа, оповестява уеб сайтът на Европейския сеизмологичен институт.
БЪЛГАРИН ДАРИЛ 31 ЛИТРА КРЪВ В ПОМОЩ НА РУСКИ ДЕЦА
За пет години 27-годишният българин Константин Школяр е дарил 31 литра кръв за деца, които се лекуват в Детския център по хематология в Москва. Заради кръводаряването той е разгласен за почетен донор на Русия, оповестява Нова телевизия.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР