Редакционният екип ви представя най-важните новини за изминалия ден, 19

...
Редакционният екип ви представя най-важните новини за изминалия ден, 19
Коментари Харесай

Новините: Най-важното за деня, 19 януари

Редакционният екип ви показва най-важните вести за миналия ден, 19 януари.

В БЪЛГАРИЯ ИМА АНТИМАФИОТСКИ КОНСЕНСУС, ОБЯВИ РАДЕВ. ГЕРБ НАПУСНАХА ЗАЛАТА

Президентът Румен Радев и вицепрезидентът Илияна Йотова поставиха клетва пред Народното събрание на тържествена гала.Пред народните представители той разгласи, че преди пет години е заречен да работи за единението и добруването на народа.

РУСКИ ГЕНЕТИК ЗА ОМИКРОН: ПРИРОДАТА РЕШИ ДА НИ ПОСТАВИ НА МЯСТО

Симптомите при пациенти, наранени от разновидността Омикрон, са съвсем същите като при тези с Делта. Значителните разлики се откриват едвам когато болестта протича в тежка форма.

ПЕЕВСКИ И Движение за права и свободи ТРЪГНАХА СРЕЩУ " МОДЕЛА ДЖИПКА "

Движение за права и свободи внесоха в Народното събрание промени в Закона за обществените финанси, в който се планува да се постави завършек на практиката, налагана от " модела джипка ", на общините да се дават средства с Постановления на Министерския съвет. Движение за права и свободи предлага те да се утвърждават от Народното събрание.

НАЙ-КЛЮЧОВИТЕ МОМЕНТИ ОТ ПЪРВИЯ МАНДАТ НА РУМЕН РАДЕВ (СНИМКИ)

По време на първия си мандат 2017-2022 година президентът Румен Радев съумя да влезе в открита борба с ръководещата тогава партия ГЕРБ и с прокуратурата. През втората половина от мандата си той стартира да се еманципира от въздействието на Българска социалистическа партия, до момента в който най-после се кандидатира като повдигнат от предприемчив комитет, който обхвана оптимално необятен кръг от публичния и политически набор.

МОН: ПРИСЪСТВЕНО УЧЕЩИТЕ СА МНОГО, НО ЗА СЕДМИЦА ИМА ДВОЕН РЪСТ НА ЗАРАЗЕНИТЕ С КОВИД

Засега се резервира високият дял на присъствено образование в учебните заведения макар покачването на общата заболяемост в страната. През тази седмица 82% от учениците учат в клас, демонстрират данните от последното проучване за COVID-19 на 17 януари т.г. Това са над 569100 възпитаници – към 1% по-малко в сравнение с предходната седмица.

СЕДЕМ ДУШИ СА БИЛИ ПОДСЛУШВАНИ НЕЗАКОННО ПРЕЗ 2021 Г

Националното бюро за надзор на специфичните разследващи средства е открило, че седем души са били подслушвани нелегално през 2021 година Това излиза наяве от отчет за осъществените инспекции за незаконосъобразно потребление на специфични разследващи средства, оповестен на уеб страницата на Бюрото. До момента тя е открила, че към 1000 души са били разработвани и подслушвани поради митингите предишното лято.

ПЕТКОВ ЗА ГЕШЕВ: НЕ ТРЯБВА ДА ИМА ЧОВЕК, НАД КОЙТО ДА Е САМО ГОСПОД

Всички знаем, че би трябвало да има ремонти в Конституцията. Аз откровено имам вяра, че в България не би трябвало да има човек, над който да е единствено Господ. Най-големият ни проблем и приоритет е да забележим по какъв начин и по кое време ще имаме работеща правосъдна система. Всичко останало е надграждане.

 

Още от ОБЩЕСТВО:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР