Редакционният екип ви представя най-важните новини за изминалия ден, 27

...
Редакционният екип ви представя най-важните новини за изминалия ден, 27
Коментари Харесай

Новините: Най-важното за деня, 27 май

Редакционният екип ви показва най-важните вести за миналия ден, 27 май. 
БОРИСОВ: РЕШИХМЕ ДА СЪБОРИМ СТАРАТА СГРАДА ЗА ДЕТСКАТА БОЛНИЦА
" С доста обич желаеме да създадем новата детска болница. Нещо, което е заченато в проблем, каквото и да създадем, и златна да я създадем тази болница, постоянно ще има недоволни от нея. Затова взехме решение да я съборим остарялата постройка, само че мястото е доста положително място в клъстер от други лечебни заведения, в паркова среда ".
ПРИЕХА ИЗЦЯЛО НОВ ЗАКОН ЗА ХРАНИТЕ, ЗАБРАНЕНИ СА ДЕТСКИ ХРАНИ С ГМО
Парламентът одобри напълно нов Закон за храните, с който се вкарват регулации във връзка с генетично модифицираните храни. Пускането им на пазара ще става след приемане на позволение от Европейската комисия според настоящия еврорегламент за съдържащите ГМО храни и фуражи. Заявлението ще се подава до земеделското министерство или до способен народен орган на друга страна-членка на Европейски Съюз, които би трябвало да го препратят за разглеждане до Европейския орган по сигурност на храните.
ВАСИЛ БОЖКОВ Е С НОВИ 7 ОБВИНЕНИЯ ЗА ПРЕСТЪПЛЕНИЯ
Днес (27 май 2019 г.) Специализираната прокуратура притегли към наказателна отговорност предприемача Васил Божков за управление на проведена незаконна група с присъединяване на още три лица, основана за осъществяване на тежки умишлени престъпни закононарушения, оповестиха от пресцентъра на прокуратурата.
ИВО СИРОМАХОВ ПРЕД ACTUALNO.COM: БЪЛГАРИТЕ ОТ МАЛКИ съдебна експертиза ТРЕВОЖИМ КАКВО ЩЕ КАЖАТ ДРУГИТЕ
Кои са `майкини`? На респект ли са иронията и сарказмът измежду българите? Как одобряваме действителността и имаме ли храброст да се надигнем против конформизма - по тези и други човешки въпроси Actualno.com беседва с писателя, сценарист и ефирен водещ Иво Сиромахов.
ПЕТЪР СЛАВОВ ПРЕД ACTUALNO.COM: ЦИК НЯМА КАКВО ДА РАЗСЪЖДАВА ЗА МАШИННИЯ ВОТ, ЗАКОНЪТ Е ЯСЕН
Централната изборна комисия (ЦИК) e подготвена с пътна карта по тематиката " Електронно гласоподаване ". Кога ще се случи то, за какво има толкоз доста незнайни и пред какви провокации ще бъде изправена Комисията - по тези и други въпроси Actualno.com беседва с юрист Петър Славов, един от най-активните народни представители в 43-я български парламент.
Върховен касационен съд ПРАТИ НА КОНСТИТУЦИОННИЯ СЪД КАРИЕРНИТЕ БОНУСИ ВЪВ Висш съдебен съвет
Кариерните бонуси за Висш съдебен съвет отиват в Конституционния съд. Там ги прати искане на Върховен касационен съд, оповестено на страницата на правосъдния орган.
ДАРИТКОВА: СМИСЪЛЪТ НА МЕРКИТЕ НЕ Е ЖИВОТ НА ЗАЕМ
Намаляването на Данък добавена стойност не подсигурява ниски цени за крайния консуматор, призна в ефира на Българска национална телевизия доктор Даниела Дариткова, ръководител на ПГ на ГЕРБ. Тя акцентира, че мярката е за стабилизиране за даден бранш и е краткотрайна.
КОРОНАВИРУСЪТ УДАРИ ФИНАНСОВО ПОЛОВИНАТА ЕВРОПЕЙЦИ
Повече от половината европейци са изпитали финансови усложнения поради пандемията от ковид. Това демонстрира изследване,поръчано от Европейския парламент(ЕП), извършено онлайн от Kantar сред 23 април и 1 май 2020 година измежду 21 804 респонденти в 21 страни членки на Европейски Съюз (не са обхванати: Литва, Естония, Латвия, Кипър, Малта и Люксембург).
АХЧИЕВА ПИТА: ОПРАВДАНИЕ ЛИ Е КОРОНАВИРУСЪТ ЗА ПАРИ ОТ НЗОК? (ВИДЕО)
В родопското село Осина гибелта на една жена се трансформира в абсурден случай. Тя беше пациент с онкозаболяване на Университетската болница " Свети Иван Рилски " в София и умря единствено няколко дни след изписването си.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР