Редакционният екип ви представя най-важните новини за 20 януари. ПРАВИТЕЛСТВОТО

...
Редакционният екип ви представя най-важните новини за 20 януари. ПРАВИТЕЛСТВОТО
Коментари Харесай

Новините: Най-важното за деня, 20 януари

Редакционният екип ви показва най-важните вести за 20 януари.

ПРАВИТЕЛСТВОТО РЕШИ КАК ЩЕ БЪДЕМ КОМПЕНСИРАНИ ЗА СКЪПИТЕ ТОК И ГАЗ

Правителството взема решение по какъв начин да бъдат обезщетени бизнесът и битовите консуматори за повишаването на електрическата енергия и природния газ. Част от обезщетенията за декември ще бъдат получени с януарските сметки и за ток, и за природен газ. Припомняме, че и битовите консуматори на природен газ ще получат обезщетения.

БЪЛГАРИЯ И РУМЪНИЯ СА С НАЙ-НИСКАТА ПРОДЪЛЖИТЕЛНОСТ НА ЖИВОТА В ЕВРОПА

Краят на 2021 година донесе неприятни вести за българите и румънците, съгласно последният здравен отчет на Европейската комисия, който слага двете страни от Югоизточна Европа на последните места по дълготрайност на живота, оповестява Еuobserver.

ОСВОБОДИХА И ВТОРИЯТ ИЗПЪЛНИТЕЛЕН ДИРЕКТОР НА " АВТОМАГИСТРАЛИ "

И вторият изпълнителен шеф на държавната " Автомагистрали " Иван Станчев е бил освободен от служба. Заповедта е на районния министър Гроздан Караджов.

АНГЕЛ КУНЧЕВ: ЩЕ ИМА ЗАТЯГАНЕ НА МЕРКИТЕ В НЯКОИ ОБЛАСТИ

Заболеваемостта в другите области се разграничава не в проценти, а в пъти, ето за какво се обмисля стягане на противоепидемичните ограничения в някои области на страната. Това сподели след съвещание на пандемичния щаб основният държавен здравен контрольор доцент Ангел Кунчев.

ЛЕКАРСКИЯТ СЪЮЗ ДАВА ДОЦ. МАНГЪРОВ НА ЕТИЧНАТА КОМИСИЯ, ГОВОРЕЛ ПУБЛИЧНО ЛЪЖИ

Българският лекарски съюз (БЛС) сезира Столичната комисия по професионална нравственос поради погрешни изказвания на доцент Атанас Мангъров. Те декларират, че изявленията на доцент Мангъров в ефира на Нова телевизия на 16 януари са " откровени неистини ".

НА РЪБА НА ВОЙНА В УКРАЙНА - СИТУАЦИЯТА съдебна експертиза ИЗОСТРЯ

Съединените щати ще изпратят повече войски в източноевропейските страни членки на НАТО, в това число в Полша и Румъния, в случай че съветският президент Владимир Путин предприеме инвазия в Украйна. Това съобщи американският президент Джо Байдън.

ХРИСТО ИВАНОВ ЗОВЕ ДЕПУТАТИТЕ: БЪРЗО РАЗГОНЕТЕ Висш съдебен съвет, ЗА ДА СМЕНИМ ГЕШЕВ

Съпредседателят на " Демократична България " и ръководител на ПГ на Демократична България в Народното събрание Христо Иванов прикани народните представители от 47-то Народно събрани бързо да разгонят, бързо да разтурят сегашния състав на Висш съдебен съвет, с цел да сменят бързо основния прокурор Иван Гешев.

СЗО: ОГРАНИЧЕНИЯТА ЗА ПЪТУВАНЕ СА НЕЕФЕКТИВНИ Пожарна охрана ВРЕМЕ НА ПАНДЕМИЯ

СЗО предложи на международната общественост да отстрани или облекчи интернационалните ограничавания за пътешестване. Организацията акцентира неефективността на сходни ограничения, която е подбудена от опит да се предотврати интернационалното разпространяване на разновидността Омикрон посредством възбрана за пътешестване.

Още от ОБЩЕСТВО:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР