Редакционният екип на Actualno.com ви представя най-важните новини за изминалия

...
Редакционният екип на Actualno.com ви представя най-важните новини за изминалия
Коментари Харесай

Новините: Най-важното за деня, 22 март

Редакционният екип на Actualno.com ви показва най-важните вести за миналия ден, 22 март.

НОВИ ПРОБЛЕМИ Пожарна охрана ГРАНДИОЗНАТА ПОРЪЧКА ЗА НОВИ ЛИНЕЙКИ - С ПОСЛЕДНИТЕ 120
Жалба спря подписването на контракт за 78 коли за спешна помощ със задвижване 4х4, а за другите 42 броя поръчката е прекъсната, излиза наяве от изявления в уеб страницата на здравното ведомство и Комисия за защита на конкуренцията. Става въпрос за към този момент сдобилата се с историческа популярност самодейност за закупуване на 400 коли за спешна помощ за цялата страна.
БЪЛГАРИТЕ ЦЕНЯТ Европейски Съюз НАЙ-ВЕЧЕ ЗАРАДИ СВОБОДНОТО ПЪТУВАНЕ И ЕВРОПАРИТЕ
Българите остават с очебийно позитивно отношение към Европейския съюз. Свободното пътешестване и еврофондовете са главните позитиви от участието на България в Европейски Съюз. Това демонстрират данните от проучване на " Тренд ".
АПАРТАМЕНТГЕЙТ: ГРАНДИОЗЕН ПРОЕКТ НА " АРТЕКС " ТРЪГВА ЧАК СЛЕД КАТО ГЕРБ ИЗРИЧНО ПРОМЕНЯ ЗАКОН
Скандалът " Апартаментгейт " от ден на ден наподобява на дълга корупционна верига. Разследване на Actualno.com откри, че има огромна възможност облагите, с които Цветанов се е употребил при договорката за апаратмента си (а точно, 4 пъти по-ниска цена от пазарната), да са свързани с различен план на строителната компания " Артекс ". Става въпрос за може би най-грандиозния им: планът " Златен век " - гигантска постройка тъкмо против хотел " Маринела " в влиятелния столичен квартал " Лозенец ".
АПАРТАМЕНТГЕЙТ: ГРАЖДАНИ ОПИТВАТ ДА СЪДЯТ ДНСК ЗАРАДИ " АРТЕКС "
Подали сме тъжба в Административен съд София поради бездействието на институциите по отношение на сигнала ни дали разрешителното за градеж на компания " Артекс " на ул. " Златен рог " в столичния квартал " Лозенец " (бел. ред. - така наречен постройка " Златен век " ) е годно. Това съобщи пред Actualno.com някогашният зам.-кмет на регион " Младост " Никола Вапцаров, който е част от Инициативен комитет " Лозенец ".
ЦВЕТАНОВ: РАДЕВ Е ФЛАГМАН НА КОМПРОМАТНАТА ВОЙНА СРЕЩУ МЕН, ОЧАКВАМ ИЗВИНЕНИЕ
" Няма нищо, от което да се срамя. Напълно съм уверен, че няма нищо нелегално към моите парцели. Плащанията са направени по банков път, всичко е транспарантно. Сделката е обществена, предходна е и през Агенцията по вписванията. Ако имам нещо да укривам – щеше ли всичко да бъде толкоз транспарантно.
САМО ПЕНСИОНИРАЩИТЕ съдебна експертиза ДО 2023 Г. СЪС СИГУРНОСТ НЯМАЛО ДА БЪДАТ ОЩЕТЯВАНИ ОТ НОВАТА ФОРМУЛА НА Национален осигурителен институт
Още 4 години пенсиониращите се хора нямало да бъдат ощетявани с по-ниски пенсии, а за идващите щяло да се взема решение в 2023 година. Това заяви общественият министър Бисер Петков в коридорите на Народното събрание след присъединяване му в парламентарния надзор.
Народоосвободителна въстаническа армия ТВ ОФИЦИАЛНО Е НА ДОМУСЧИЕВИ, Комисия за защита на конкуренцията ОДОБРИ СДЕЛКАТА
Нова телевизия към този момент публично е благосъстоятелност на Кирил и Георги Домусчиеви, откакто Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) утвърди договорката, излиза наяве от известие на уеб страницата на регулатора.
" ТАКСИ МАКСИМ " Е СОБСТВЕНОСТ НА ОФШОРНА КОМПАНИЯ И... РАБОТИ НА ЗАГУБА
" Такси Максим ", против която таксиметровите водачи от София се подвигнаха на митинг, е еднолична благосъстоятелност на " Хай Технолоджи Мениджмънт Корпорация " ООД, записано в Доминиканската република. Негов основател пък е " Корпорация Интернешънъл Офшор Къмпани Сървисис ", сподели инспекция на Actualno.com в обществените регистри.
ПОЛИЦИЯТА В ПАРИЖ ЗАБРАНИ ПРОТЕСТИТЕ НА „ ЖЪЛТИТЕ ЖИЛЕТКИ “ НА „ ШАНЗ ЕЛИЗЕ “
Полицията в Париж разгласи, че придвижването на „ жълтите жилетки “ няма да бъде позволено да стачкува на емблематичния бул. Шанз Елизе, предава AFP.
ХВАНАХА ПИЯН ШОФЬОР НА ЛИНЕЙКА В ПЛОВДИВ
Пиян водач на кола за спешна помощ беше арестуван в Пловдив, оповестиха от полицията. Около 14:10 ч. през вчерашния ден пътни служители на реда посетили злополука с леки материални вреди на ул. „ Дилянка “.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР