Редакционният екип на Actualno.com ви представя най-важните новини за изминалия

...
Редакционният екип на Actualno.com ви представя най-важните новини за изминалия
Коментари Харесай

Новините: Най-важното за деня, 20 март

Редакционният екип на Actualno.com ви показва най-важните вести за миналия ден, 20 март.
ПРОКУРАТУРАТА ЩЕ ПРОВЕРЯВА ПОКУПКАТА НА НОВИЯ ЛУКСОЗЕН ДОМ НА ЦВЕТАНОВ
Прокуратурата и антикорупционната комисия (КПКОНПИ) ще ревизират покупката на новия първокласен апартамент на ръководителя на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов. Двете институции са сезирани от гражданско съдружие " БОЕЦ ".
И ЦАЧЕВА ЛИ Е КАТО ЦВЕТАНОВ С АПАРТАМЕНТИТЕ?
Министърът на правораздаването Цецка Цачева също е купила първокласен апартамент на по-ниска цена. Цачева е придобила жилищен парцел от 198 кв. м в постройка, издигната от същата строителна компания (бел. ред. - " Артекс " ), продала новия апартамент на сътрудника ѝ от ГЕРБ Цветан Цветанов, демонстрират документи.
ВЕЖДИ РАШИДОВ СЪЩО КУПИЛ АПАРТАМЕНТ В ТУЗАРСКИЯ " ИЗТОК " НА АПЕТИТНА ЦЕНА
Трети основен кадър на ГЕРБ се оказа забъркан в любопитна имотна договорка. Бившият министър на културата и сегашен народен представител Вежди Рашидов не е останал по-назад от сътрудниците си Цветан Цветанов и Цецка Цачева и също се е сдобил с апартамент в тузарския столичен квартал " Изток " на много преференциална цена. Това разкрива следствие на Антикорупционния фонд.
ЗАРАДИ РЕЗИДЕНЦИЯ НА ВЛАСТТА: ШАБЛЕНСКОТО ЕЗЕРО - ИЗТОЧЕНО, ТРЪСТИКИТЕ ОПОЖАРЕНИ?
Едно от предпазените местообитания на редки типове птици от интернационално значение - „ Шабленско езеро “ и „ Шабленски езерен комплекс “, са били пресушени поради наводняване в държавната резиденция " Шабла ". Информацията за похищението над предпазената естествена околност оповестиха от Българското сдружение за отбрана на птиците (БДЗП). Става ясно, че с изключение на пресушаването, се касае и за опожаряване на тръстиковите масиви в региона.
МИНИСТЪР НЕНО ДИМОВ: НЯМА НАРУШЕНИЯ ПРИ ОТВАРЯНЕТО НА ШАБЛЕНСКОТО ЕЗЕРО
Отварянето на Шабленското езеро, с цел да изтече част от водата, е правено от години и не опонира на Плана за ръководство – след смяната му през 2016 година при спешни обстановки да се понижи равнището до избрана мярка. Това сподели министърът на околната среда и водите Нено Димов, който беше изпратен от премиера да откри на място има ли нарушавания в дейностите по отводняване на езерото, попадащо в предпазена зона.
БЪЛГАРИЯ ИСКА ДА НЯМА ПЛАТЕН ОТПУСК И ОБЕЗЩЕТЕНИЕ ЗА ОТПУСК ПРИ НЕПРАВОМЕРНО УВОЛНЕНИЕ
На днешното си постоянно съвещание, държавното управление утвърди позиция от името на България по дело С - 762/18 на Съда на Европейския съюз, формирано по преюдициално питане на Районен съд - Хасково.
ЛЮТЕНИЦА ПОКАЗА КАКЪВ МИШ-МАШ СА СЪДЕБНАТА НИ СИСТЕМА И ЗАКОНЪТ
Сериозен скандал се оформя във връзка с една от най-популярните марки лютеница в България - " Лютеница Първомай ". Причината – решение на Софийския административен съд (САС).
ВЕЛИКОБРИТАНИЯ ОФИЦИАЛНО ПОИСКА ОТЛАГАНЕ НА BREXIT ДО 30 ЮНИ
Англия изиска от водачите на Европейски Съюз отсрочване на Brexit до 30 юни, заяви английският министър председател Тереза Мей. Мей сподели, че е писала на ръководителя на Европейския съвет Доналд Туск, с цел да го осведоми, че Англия желае удължение на член 50 за интервала до 30 юни.
ИМА ДОГОВОРКА МЕЖДУ ГЕРБ И " ВОЛЯ ", ПАРТИЯТА НА МАРЕШКИ ОСТАВА В ПАРЛАМЕНТА
ГЕРБ и " Воля " реализираха сделка след срещата, която организираха през днешния ден. Веселин Марешки дефинира събирането като доста ползотворно, тъй като не постоянно се разбирало какво тъкмо се случва в Народното събрание и по какъв начин се трансформират законите.
СПОРЕД БЪЛГАРИЯ АТЕНТАТОРЪТ ОТ КРАЙСТЧЪРЧ ДЕЙСТВАЛ САМ, ЗАЩОТО НЯМАЛО ДАННИ ЗА ДРУГО
Няма данни за контакти на атентатора от Крайстчърч Брентън Тарант с български жители. Заради това формалното умозаключение на Съвета по сигурността към Министерския съвет е, че атентатът бил самостоятелен акт.
РАДОВАН КАРАДЖИЧ ЩЕ ЛЕЖИ ДОЖИВОТ ЗАРАДИ ГЕНОЦИДА В БОСНА
Бившият водач на босненските сърби Радован Караджич бе наказан на пожизнен затвор. 73-годишният Караджич е виновен за най-зловещите военни закононарушения по време на войната в Босна и Херцеговина в интервала 1992-1995г.
ФИРМА, РЕГИСТРИРАНА В Съединени американски щати И С НЕСЪЩЕСТВУВАЩ ДВОЙНИК В БЪЛГАРИЯ, ЩЕ ТЪРСИ НЕФТ И ГАЗ ВЪВ ВРАЧНСКО*
„ СПМ България “ ООД ще търси и изследва за петрол и природен газ в повърхност „ Блок 1-25 Враца- запад “, реши държавното управление.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР